Környezettudatos fenyőfadíszítés és köztéri kiállítás – FELHÍVÁS – Idén is várják az óvodás és iskolás csoportok jelentkezését

Fenyőfadíszítésre vállalkozó iskolás és óvodás csoportok jelentkezését várják az Advent Budapesten téli fesztivál szervezői a FŐKERT Nonprofit Zrt. felhívására. A gyerekek által környezettudatos eszközökkel kicsinosított fenyőket idén is kiállítják a Városháza parkban, ahol 2015. november 27. és 2016. január 3. között köztéri installáció formájában tekinthetők meg a karácsonyi vásár egyik attrakciójaként.

Fotó: Geberle Berci

Fotó: Geberle Berci

Az Advent Budapesten téli fesztivált szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. és a FŐKERT Nonprofit Zrt. az elmúlt évek hagyományaihoz híven idén is meghirdeti a Környezettudatos karácsony elnevezésű programját. A nagy népszerűségnek örvendő kezdeményezés elsődleges célja, hogy a gyerekek környezettudatosan készüljenek a karácsonyra, és megtanulják: nemcsak az lehet szép és értékes, amit készen lehet vásárolni, hanem sokkal nagyobb értékkel bír az, amit ők maguk készítenek el.

Az óvodás és iskolás csoportok által feldíszített közel száz stilizált fenyőfa tavaly már nagy sikert aratott a Városháza parkban, így a látványos kiállítás ebben az évben is – immár hagyományosan – ünnepi díszbe öltözteti a főváros legszebb és legcsaládiasabb karácsonyi vásárát. A szervezők vendégül látják a készítőket a fesztivál kulturális programjainak helyet adó Üvegházban, de más meglepetéssel is készülnek. A fenyőket feltöltik az Advent Budapesten Facebook-oldalára, és a legtöbb szavazatot kapott alkotások gazdái értékes ajándékot kapnak a fővárosi intézmények jóvoltából.

Fotó: Geberle Berci

Fotó: Geberle Berci

A FŐKERT Nonprofit Kft. biztosítja az óvodák, iskolák részére az 1 méter magas, 70 cm széles, sötétzöldre fújt, stilizált karácsonyfát (háromszög), amelynek feldíszítésével (újrahasznosított és/vagy természetes anyagokkal) a gyerekeket bízza meg.

Összesen 120 db fenyőfa áll rendelkezésre, ezért a FŐKERT kéri, hogy az érdeklődők minél előbb jelezzék részvételi szándékukat a marketing@fokert.hu E-mail címen, feltüntetve, hogy hány darab fenyőfa feldíszítésével tudnak hozzájárulni az akció sikerességéhez.

A fenyőfák oda-, illetve visszaszállítását Budapest területén belül a társaság szükség esetén vállalja, vagy előzetes egyeztetést követően átvehetők a VII. kerület Dob utca 90-ben.

Jelentkezési határidő: 2015. november 9., hétfő.

A feldíszített fákat a 2015. november 23-i héten szállítják vissza.

Bővebb információ: www.adventbudapest.hu, www.szabadter.hu, www.fokert.hu

Forrás: Szabad Tér Színház