Gyerekek számára nyit ki éjszakára a Szentendrei Skanzen

Folytatódik az új oktatási program, az élményeket középpontba állító, ismeretterjesztő pizsamaparti sorozat. A következő helyszín október 28-tól a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Skanzen lesz.

pizsama

A Da Vinci Learning oktatási csatorna új tanulási programformát vezet be Magyarországon, melynek középpontjában az élménytanulás áll. A koncepció lényege a szórakoztató tanulás, mely különleges, inspiráló éjszakai helyszíneken valósul meg. A budapesti Tropicarium után a szentendrei Skanzen kapcsolódik be a sorozatba.

A Skanzenben rendezett Da Vinci pizsamapartik részvevőinek különleges élményben lesz részük, hiszen felfedezhetik az ilyenkor nem látogatható, éjjel zárva tartó Skanzent. A program keretében megismerkednek a 19 – 20. század eleji vidéki élettel,  a kézművesség szépségeivel, s egy kicsit a biológiával és történelemmel is. Az elhangzottak rögzülnek, s a tervek szerint örök élménnyé is válnak.

„A tanuláskor a lényeg a jelenségekben való elmélyedés, valamint az élmény és az öröm, ami jóval a tanulás után is fenntartja a nyitottságot.”- mondja Szigethy Zsófia, osztályvezető, múzeumpedagógus. „Örömmel működtünk együtt a csatorna szakembereivel, s egy valóban különleges éjszakai ismeretterjesztő programot állítottunk össze.”

Skanzen

„Csatornánk inspiráló tanulási élmény nyújt a kíváncsi elméknek, korhatár nélkül. Célunk, hogy ezt ne csak a képernyőn, hanem további felületeken és eszközökkel is megtegyük, ezért jött létre a pizsamaparti sorozat.” – mondja Ferdinand Habsburg, a Da Vinci Learning csatorna igazgatója. A Skanzenben az első pizsamapartit október 28-án rendezik, a szervezők elsősorban általános iskolásokat várnak.

A Da Vinci Learning a szórakoztató interaktív ismeretterjesztés egyedülálló képviselője Magyarországon. A következő pizsama partik a Technológia, Kultúra, Ember és Természet tematikában továbbra is várhatók a Tropicarium és a Skanzen mellett további helyszíneken is 2015/2016 folyamán.

www.da-vinci-learning.hu
https://www.facebook.com/davincitv
https://www.facebook.com/davincitv/posts/877861038957516:0

 

,