Onagy Zoltán – Gulisio Tímea, Géczi János, Csabai Márk és T. S. Thomas – Az Athenaeum Kiadó könyvbemutató estje a Púder Bárszínház és Galériában

Sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt 2015. október 27-én 18 órára a Púder Bárszínház és Galériába, ahová egy különleges könyvbemutató estet terveztünk.

11146178_930179727018994_5017512992846129903_n

Beszélgetünk Onagy Zoltánnal, aki Gulisio Tímeát kérdezte Peremvilág című könyvéről, melegségről, leszbikusságról – vagyis arról, milyen „másnak” lenni. Lelkileg, társadalmilag, régen és most, férfiként, nőként, katolikusként, művészként és magyarként.

Terítékre kerül Géczi János Vadnarancsok című irodalmi szociográfiája, mely már 80-as évekbeli első megjelenése előtt is hatalmas vihart kavart. A Vadnarancsok-részlet miatt az akkor legszabadabb irodalmi folyóiratot az állampárt visszarendelte a piacról, és bezúzatta.
A társadalom mélyrétegeiben drogosok, prostituáltak, nimfomániások, melegek mozogtak, próbálták elkerülni a közösségi retorziókat, a megbélyegzést, a kirekesztést, és az ellehetetlenülést. Géczi János felkereste a kiszolgáltatottakat, beszélgetett velük, igyekezett megérteni, és megmutatni, mit látnak saját életükből ezek a kiúttalanságban élő emberek. Négy élettörténet-rekonstrukció, négy fiatal sorsa, négy kudarcos élet.

Csabai Márkot a munka szeretete, a kitartás és a humor jellemzi leginkább. Első regényét egy mobiltelefonon írta meg, egy bárpult társaságában. Jellemzően a gödi Ilka Csárda bárpultjánál és asztalainál ír vendégei és olvasói körében. Negyedik könyvében A hatlövetű című regényben sem spórol a humorral. A főhős Gyulai Emánuel író ajtaján egyszer csak kopogtatnak, majd laposra verik a fejét. A következő snittben pedig már kénytelen egy rablásos bűncselekmény szálait kibogozni. És hogy ennek mi lesz a vége? A kötetből feltétlenül kiderül, de a bemutatón Márk is mesél majd róla.

T. S. Thomas első kötete (Londinium hercege) egy igazán véres disztópia, melyben Nagy-Britannia kietlen romjain járunk, ahol a növények lassan pusztulnak, az állatok pedig kihaltak. Az éhhalál csupán két módon kerülhető el: farmerként zöldséget termeszthetsz a radioaktív talajon, vagy nemesként farmerek húsát eszed Londinium fényűző éttermeiben.

A moderátor és az est házigazdája: Szabó Tibor Benjámin

Helyszín: Púder Bárszínház és Galéria 1092, Budapest Ráday utca 8.

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/1646773222249691/

Forrás: Athenaeum Kiadó