Az Újpesti rakparton lesz az idei Pozsonyi piknik

Új helyszínen, az Újpesti rakparton rendezik meg szombaton az idei Pozsonyi Pikniket, amelynek programjában ismét a fővárosi színházi előadások játsszák a főszerepet a koncertek, az irodalmi műhelyek, valamint a gasztronómiai standok kínálata mellett.

Az egész napos rendezvény a 13. kerületi Fischer Annie Zeneiskola növendékeinek előadásával veszi kezdetét szombat délelőtt az Újpesti rakparton – olvasható az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóban.

A programban az előző évekhez képest sokkal nagyobb teret és időt kapnak a fiatalok, független művészi műhelyek és színpadi produkciók. Az ismert nagy kőszínházak: a Vígszínház, József Attila Színház, Játékszín, Madách Színház, Operettszínház, a Karinthy vagy a Centrál Színház előadásai mellett a látogatók a Spinoza társulatának Rongyos életek című darabját, a Jurányi ház A férfiak szexuális világa című előadását, valamint a Bethlen téri Színház Stanna és Panna című produkcióját tekinthetik meg. A Tünetegyüttes interaktív műsorral, a  Gólem és a Dumaszínház színház legújabb közös produkciójával a Zsé-kategóriával, míg az Átrium befogadó színház a Koma Nemzeti Vegyesbolt című előadással lép színpadra.

A tájékoztatás szerint több és többféle lesz az idei zenei kínálat is a Jászai Mari térnél és a Radnóti Miklós utca Pozsonyi út sarkán felállított két színpadon. A Budapesti Fesztiválzenekar szabadtéri műsora és a Liszt Ferenc kamarazenekar romantikus produkciója mellett a könnyebb műfajú együttesek közül az Urban Legend Trio és a Pankastic ad koncertet. Mindezek mellett Darvas Ferenc zongora-előadása és Ernyei László harmonikakoncertje is várja az érdeklődőket.

Rédei Éva és Nyáry Krisztián közreműködésével megemlékeznek a legendás újlipótvárosi énektanárról, Sík Olgáról, valamint a piknik egyik alapítójáról, a 2013-ban elhunyt Bächer Iván íróról. Grecsó Krisztián író saját műveiből olvas fel, míg Lukács Sándor színész, mint minden évben, Radnóti verseket szaval.

Idén is fontos vendége az eseménynek Pozsony városa, amely ismert étele a haluska mellett jazzkoncerttel is várja az érdeklődőket.

Forrás: MTI