Ha azt mondom színház, te azt mondod… (múlt, jelen, jövő) – Színházünnep a Miskolci Nemzeti Színházban

Ahogy a miskolci közönség már megszokhatta, idén is közös ünnepléssel, színes programokkal, zenével és vidámsággal várjuk az érdeklődőket évadnyitó programunkra. Idén szeptember 6-án, Ha azt mondom színház… (múlt, jelen, jövő…) – Színházünnep a Miskolci Nemzeti Színházban – című rendezvényünkre hívjuk a miskolciakat, ahol az évad repertoárjához kapcsolódó főzőversennyel, Lúdas Matyi bemutatóval, Évadnyitó színházi esttel, és 1000 lufival tesszük emlékezetessé a 192. évadkezdést, a színház előtt. Délelőtt az évad bemutatóihoz kapcsolódó ételekkel versenyeznek a színészekből álló csapatok, de nem elég jó szakácsnak lenni, hisz a „műsoros ebédhez” produkció is jár. A neves séfekből álló szakmai zsűri a csapatok performance-át és főzőtudományát egyaránt értékeli.

IMG_6407

Új bemutatóval is készül a színház, hiszen a kicsiket és nagyokat Lúdas Matyi várja délután a kamaraszínházban. A főutcán egész nap találkozhatnak velünk és meglepetés flashmob akcióinkkal: elfoglaljuk a villamosokat, és 1000 lufit töltünk meg a színházról születő gondolatokkal.

Ha azt mondom színház, te mit mondasz? – ezzel a kérdéssel járjuk a várost, a válaszokat pedig ezer luftballonra írjuk fel. Városunkban mindig fontos volt a színház, hiszen közel 200 évvel ezelőtt a „miskolcziak” saját akaratukból emelték az ország legelső magyar nyelvű teátrumát. Éppen ezért fontos számunkra, hogy mit gondolnak Önök. A nap folyamán színházról szóló gondolatokat gyűjtünk majd az utcán. Az Önök kivételes, fontos gondolatait, melyeket este, ünnepélyes keretek között felengedünk az égbe, mert a szó elszáll, de ahogyan az írás – úgy a színház is megmarad, közös gondolatainkkal tele, és ki tudja, egy szép napon valaki elé majd éppen a saját sorait sodorja a szél.

A programoknak ezzel még nincs vége, hiszen a Helynekemben megnyílik az MNSZ-szalon, egy szoba, ahol minden a színházról szól. Este pedig egy különleges évadnyitó színházi estre hívjuk a színházbarátokat, ahol múlt, jelen, jövő találkozik. A Miskolci Nemzeti Színház jelenlegi társulata és egykori művészei, akik szívében még mindig kiemelt helye van hazánk első magyar nyelvű kőszínházának, készülnek ünnepi műsorral.

Részletes program:

Egész nap: Meglepetés flashmobok
Helyszín: sétálóutca és az 1-es és 2-es villamos

09:30-12:30 Kifőztük az évadot! Egész délelőtt színészcsapatok főzőversenye.
A tányéron: a bemutatók ihlette specialitások – dalok, versek, táncok
A színpadon: Ízfokozó – a főzőcsapatok fűszere és showja, a specialitásokhoz
Helyszín: A színház előtt és a Déryné kertben

12:30-13:00 Eredményhirdetés

15:00 Lúdas Matyi / Premier
Helyszín: Kamaraszínház

18:30 Helynekemben a helyünk! A Helynekem MNSZ-szalonjának, és szobaszínházának avatója.

19:30-21:00 Múlt, Jelen, Jövő – Évadnyitó ünnepi műsor a Miskolci Nemzeti Színház egykori és jelenlegi művészeinek fellépésével
Közreműködik: A Társulat, Igó Éva, Dézsy Szabó Gábor
Helyszín: Déryné kert – a művészbejáró előtt

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház