Korean Rock Wave Night a Dürer Kertben

Korean Rockwave Night
Dürer Kert
Augusztus 22. 19:00

Három dél-koreai rock / metal / metalcore csapat, a Messgram, a NATY és a GBSG lép fel a Dürer Kert kistermében a megbonthatatlan magyar-koreai barátság jegyében; ráadásul csak ezért az egy fellépésért érkeznek Európába!

Jegyár: 1000,-

MessgramMessgram
A Hongdae bázisú együttest 2011-ben alapította a dobos, Soojin Lee, miután előző zenekara, Move your eyes, feloszlott. Célkitűzése az volt, hogy magas szinvonalú, modern és kifinomult hangzású zenét készítsen. A bandatagok keresése közben rátaláltak Yushik Shinre és Seth Kangra a nemrég feloszlott T.V. Animals zenekarból, akik gitáron és basszusgitáron játszanak. Később csatlakozott hozzájuk Jahnny Shin és YK akikkel közösen elnevezték a zenekart Messgramnek, mely jelentése: a káoszt egy egységgé formálni. Ezt a nevet azért választották, mert minden tag más zenei stílust képvisel, és ezeknek a különböző stílusoknak a harmónikus összedolgozása miatt különleges zenét tudnak alkotni. 3 év munka után 2014 áprilisában megszületett első EP albumuk, „This is a mess but it’s us” címen.
Legfőbb sikereik: Yamaha Asian Beat döntő 2013- 3. helyezés, Redbull Live on the Road:-3. helyezés

NatyNaty
1986-ban alakult ez a műfajában egyik legnevesebb zenekar. Az eredeti felállásból megmaradt Junseok Hur (basszusgitár), Taesoo Kim (dobos). A 80-as években nagyon sikeres thrash metál műfaj által lettek Korea egyik legendás metál bandája. Miután a stílus népszerűsége csökkent a 90-es években, így Naty szünetelt és a tagok az egyéni munkájukra koncentráltak.
2004-ben elhatározták, hogy felélesztik ezt a műfajt Koreában, így meghívták új énekesnek Sangsoo Kimet. Új albumot írtak és elkezdtek újra koncertezni. Örömmel tapasztalták, hogy a régi rajongók mennyire várták a visszatértüket, és az új generációk körében is nagy sikerük volt.  A zenekar feltámadása után nemzetközi elismerésre tettek szert, főleg Kínában, ahol előszeretettel lépnek színpadra.

GBSGGBSG
Ez az új zenekar 2014-ben alakult. Két női tagjával Yoon Kyung Son-al és Yoon Jin Jung-al már eleve ritkaságnak számítanak. Hangzásuk egyedi, nehéz elemeket kombinálnak melodikus elemekkel, mely a populáris zene rajongók körében is népszerűvé tette őket. Szintén egyedivé teszi őket, hogy a főként nyugatias stílusú zene, igazi koreai elemeket is tartalmaz. Céljuk, hogy az élő koncertjeik ne kizárólag a zenéről, hanem a közönség szórakoztatásáról szóljon, hogy együtt átéljék azt az energiát amit közvetítenek.
Legfőbb sikereik: World’s Band Champion Emergenza Korea döntő 2015 3. helyezés, MBC Nan Jang döntő, Zara Island Band Festival döntő

További információ: http://www.durerkert.com/programajanlo/2015-08-22
Facebook: https://www.facebook.com/events/1609662212615585/

Poszter

Forrás: Koreai Kulturális Központ