Carmen, babzsák, karmesteri pálca! – Az Armel Opera Festival idén először vett részt a Sziget Fesztiválon

Az elmúlt öt nap során, augusztus 12-16. között minden nap este 19:00 órától találkozhatott a közönség az Armel Opera Festival interaktív programjaival a Hajógyári szigeten.

Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója, a Varázsfuvola karmestere, Vajda Gergely, zeneszerző, karmester, az Armel Opere Festival művészeti vezetője, zsűritagja, Alföldi Róbert, a Varázsfuvola rendezője - Fotó: Kállai-Tóth Anett

Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója, a Varázsfuvola karmestere, Vajda Gergely, zeneszerző, karmester, az Armel Opera Festival művészeti vezetője, zsűritagja, Alföldi Róbert, a Varázsfuvola rendezője – Fotó: Kállai-Tóth Anett

Nem csalódott, aki az átbulizott éjszakákat követően a Fidelio Classical és Jazz színpad babzsákjain heverészve töltődött föl. A Sziget Fesztivál közönsége nemcsak a Zeneakadémia hallgatói által előadott Opera Sitcom-etűdöket hallgatta érdeklődéssel, az azt követő közös improvizációban is lelkesen vett részt.

Az Eötvös Péter Triangel című ütőhangszeres minidarabjához alkalmanként 30 triangulum talált gazdára a hallgatóság körében, ők Vajda Gergely irányításával igazán lelkesen szólaltatták meg a hangszereket, hol a színpadon állva, hol pedig a nézőtéren.

A legnagyobb sikernek a Conduct me! – Legyél te is karmester – program örvendett. A legelszántabb, karmesteri ambíciókat dédelgető fesztivállakók egy rövid gyorstalpalót követően kaptak lehetőséget az ARMEL Szimfonikus Zenekar és a ZAK operaénekesei irányítására Vajda Gergely, az Armel Opera Festival művészeti vezetőjének segítségével.

Ódor Botond, Miksch Adrienn operaénekesek - Fotó: Kállai-Tóth Anett

Ódor Botond, Miksch Adrienn operaénekesek – Fotó: Kállai-Tóth Anett

A Sziget Fesztivál utolsó napján, augusztus 16-án, 20.30-kor a közönség egy különleges eseménynek is tanúja lehetett. Itt került átadásra az ARTE Közönségdíja, amelyre a 2015-ös Armel Opera Festival közönsége az Arte Concert weboldalán szavazhatott június 29. és augusztus 9. között. A szavazatok alapján a Szegedi Nemzeti Színház produkciója, Mozart: Varázsfuvola című operája, Alföldi Róbert rendezése került ki győztesen. A darab képviseletében az Arte-díjat a rendező és az előadás karmestere, Gyüdi Sándor vette át.

Búcsúzóul első alkalommal itt csendült fel nagyközönség előtt az Armel Opera Festival imidzs-dala Miksch Adrien, Ódor Botond és az Armel Szimfonikusok előadásában. A dalt a népszerű fiatal énekesnő, Hien komponálta, a hozzá készülő – az Armel Opera Festival legizgalmasabb pillanatait és különleges atmoszféráját megörökítő – klip bemutatója 2016 februárjában, a 2016-os Armel Opera Festival versenyprogramjának sajtótájékoztatóján lesz.

Ódor Botond operaénekes,  Hien, énekes, az Armel dal szerzője,  Miksch Adrienn operaénekes - Fotó: Kállai-Tóth Anett

Ódor Botond operaénekes, Hien, énekes, az Armel dal szerzője, Miksch Adrienn operaénekes – Fotó: Kállai-Tóth Anett

Forrás: Armel Opera Festival
,