Elindult az ArTúr Fesztivál

Teltházzal kezdődött az ArTúr Fesztivál 2015. augusztus 4-én Mezőtúron.

A Közösségi Ház nagytermében Batta Attila Viktor Mezőtúr város alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd Boldog István országgyűlési képviselő megnyitotta az egész hetes programsorozatot. Beszédében elmondta, Mezőtúr az elmúlt 1 évben a térség vezető kulturális és turisztikai központja lett.

IMG_9549 (Medium)

A köszöntőket követően Nagyné Kollár Mária, Nagy Árpád és Nagy Gergő Árpád közös kiállításának megnyitóján vehettünk részt, ahol Pusztai Zsolt muzeológus, a Túri Fazekas Múzeum vezetője méltatta a kiállítást.

A programot Thurzó Zoltán zongorahangversenye követte, aki előadásában a „Szeretik Önök Chopint?” kérdésre kereste a választ.

IMG_9590 (Medium)

Ezek után a Túri Fazekas Múzeumban folytatódtak a programok. Szentesről érkezett hozzánk a Kalungu Ütőegyüttes, akikkel egy izgalmas zenei utazáson vehettünk részt. A koncerten több hangszer is megszólalt, valamint hallhattuk, hogy használati tárgyakkal, valamint a saját testünkkel is lehet „zenélni”. A közönség „visszatapssal” köszönte meg a nem mindennapi zenei csemegét.

Az estét a 2012-es Tüskevár című színes, magyar családi film vetítésével zártuk.

IMG_9625 (Medium)

Köszönjük, hogy együtt nyithattuk meg idei programsorozatunkat. Várjuk Önöket a mai napon is a Túri Fazekas Múzeum udvarába, ahol a mezőtúri Acoustic World zenekar lép színpadra, és az esti kertmozinkban megtekinthetik a Szerelemre hangszerelve című, színes, magyarul beszélő, amerikai vígjátékot.

ArTúr Fesztivál és Túri Vásár 2015. augusztus 4-9. részletes program

IMG_9635 (Medium)

Forrás: ArTúr Fesztivál – Túri Vásár

Artúr Fest