Győztesek évada – győzzön a zene!

Elindult a bérletárusítás a Kodály Filharmónia Debrecen 2015/2016-os szezonjára. A következő évadban a koncertek a Kölcsey Központban lesznek, és mivel a helyszínváltozás miatt módosul az ülőhelyek rendje, a bérletek is új helyekre szólnak majd.

085_operaslagerek_15_05_29

A Győztesek évada címmel meghirdetett programnak több olyan közreműködője is lesz, aki rangos versenyeken szerzett elismerést. A Virtuózok című tehetségkutató felfedezettje, Boros Misi, az Artisjus által 2015-ben az év zeneművének választott oratórium zeneszerzője, Tallér Zsófia, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, Jandó Jenő, vagy a debreceni születésű, jelenleg a Berlini Filharmonikusok szólóbrácsása, Szűcs Máté, a 2014-es budapesti Pablo Casals Gordonkaverseny „ezüstérmese”, a lengyel Tomasz Daroch, illetve az Aranypálca Nemzetközi Karmesterverseny harmadik díjasa, az ausztrál Carolyn Watson is szerepel a Kodály Filharmónia következő szezonjának bérletes programjában. A nagyszerű vendégek mellett a műsor is remekműveket vonultat fel: a klasszikusok között elhangzik majd Mozart Esz-dúr kürtversenye, Händel Vízizenéje, Muszorgszkijtól az Egy kiállítás képei, Mahler 5. és Mendelssohn úgynevezett „Skót” szimfóniája, valamint a népszerű Orff-zenemű, a Carmina Burana is. Az ínyencebbek a kortárs magyar zene olyan kiválóságaitól hallhatnak majd egy-egy darabot, mint Vajda János, vagy Dubrovay László. Ismét Debrecenbe jön Kocsis Zoltán vezényletével a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, és vendég lesz egy másik ifjú virtuóz, a klarinétos Lugosi Dániel Ali közreműködésével a Szegedi Szimfonikus Zenekar. Különleges zenei produkciónak ígérkezik a népzene és a szimfonikus hangzás ötvözése a Muzsikás együttes segítségével, valamint a klasszikus zene és a jazz párhuzamainak felfedezése az Oláh Kálmán trió közreműködésével. Ezekben a zenei kalandokban Kovács László, a Kodály Filharmonikusok vezető karmestere kalauzolja majd a közönséget. A két együttes április 11-én, a Város Napján ad ünnepi hangversenyt, a Kodály Kórus alapító karnagya, Gulyás György születésének centenáriumára emlékezve, itt Kodály Zoltán két emblematikus műve, a Budavári Te Deum és a Psalmus Hungaricus csendül fel, Vásáry Tamás vezényletével.

A Kodály Filharmónia 2015/2016-os évadának koncertjei új helyszínen zajlanak: mindegyik hangversenyt a Kölcsey Központ nagytermében tartják. A részben megemelt nézőtérnek és egy jobb hangzást elősegítő akusztikai berendezésnek köszönhetően a klasszikus hangversenyek élménye a lehető legteljesebb lehet a következő szezonban. A jegy- és bérletárak változatlanok maradnak az előző évadhoz képest. A Korzó és a Napló bérletben 10-10 koncert szerepel, a Gulyás bérlet 4 koncertet tartalmaz.

Forrás: Kodály Filharmónia