Rocío Montoya: ROCÍO • HARMAT

A TOBE Gallery (Budapest XIII., Herzen u. 6.) szeretettel meghívja Önt és kedves barátait Rocío Montoya ROCÍO • HARMAT című kiállításának megnyitójára 2015. augusztus 13-án, 19.00 órakor.

 c96df3b3-3910-483e-8db3-3787c0aeba91

A kiállítást megnyitja Gloria Viagra
– Berlin’s one and only „Empire State Building”.
Zenei élmény LECHE (chile)
Megtekinthető: 2015. augusztus 17 – szeptember 10.

Rocío Montoya, Madrid, 1983.

Rocío Montoya - Photo by Alejandro Bazal

Rocío Montoya – Photo by Alejandro Bazal

A magát multidiszciplináris művésznek tekintő Montoya kísérleti fotográfusi, valamint szerkesztő grafikusi pályafutása során fedezte fel a kollázst mint a kreatív kifejezés új eszközét.

A Doze Magazinnál társszerkesztőként eltöltött négy év után, jelenleg egyéni alkotói munkájának el, amely középpontjában elsősorban a portréfotográfiák dekonstrukciója áll, szinergiában a természettel, szimbolikus elemeket használva, amelyek így együtt álomszerű, vibráló világot hoznak létre.

A szürrealizmus és a festészet hatására kollázsaiban képzeletbeli szépség jelenik meg, feltérképezve az emberi testet, elfedve az identitást.

A madridi fotóművészeti iskola elvégzése után egy grafikusi és webtervezői mesterkurzuson vett részt. Személyes művészeti projektjeinek gondozása mellett kreatív tudását több divatmagazin editorial projektjeire fordítja, valamint szerkesztő grafikusként dolgozik az „El Economista” spanyol napilapnak, ahol fotográfusként is tevékenykedik már több mint nyolc éve.

Jelenleg Madridban él és alkot.
Fontosabb megjelenései:
Ballad of Magazine, Curador Mag, The Spoiler’s Hand. Grafikai reklám anyagot készített a Nike Women Tumblr részére, valamint a „Collage Makers” című könyvbe (Monsa kiadó gondozásában) is beválogatták a munkáit. Jelenleg a londoni Lollipop Gallery-ben láthatóak alkotásai a „Principia Discordia” című csoportos kiállításon.

Forrás: TOBE Gallery
,