Nagykövet asszony – Eleni Kounalakis könyvének bemutatója

Eleni Kounalakis NAGYKÖVET ASSZONY című könyvének bemutatója 2015. július 30-án, csütörtökön 17.00 órakor az Örkény István Könyvesboltban (1137 Budapest, Szent István krt. 26.).

Eleni Kounalakis

Eleni Kounalakis

A könyvet Ara-Kovács Attila, a könyv lektora mutatja be. Házigazda: Papp Gábor, a BBC History főszerkesztője.

Jött, látott és megírta. Eleni Kounalakis, az Egyesült Államok volt budapesti nagykövete megírta a 2010 és 2013 között szerzett tapasztalatait, élményeit, személyes véleményét, azt is, amit szolgálati ideje alatt nagykövetként nem tehetett meg. A hivatásához kötődő szigorú előírások akkor ezt nem tették lehetővé. Felidézi találkozásait Orbán Viktorral mint a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjével, majd már miniszterelnökkel, és nem rejti véka alá, hogy milyen benyomások érték attól az időponttól kezdve, amit az emberek „Orbán Viktor kétharmados forradalmának” neveznek.

nagykovetasszonyItt-tartózkodása alatt nagyon megszerette a magyar embereket és a kultúrájukat. Úgy véli, Magyarország olyan bonyolult ország, hogy ha az ember egyszer bensőséges kapcsolatot létesít vele, hajlamos kötődni hozzá. Meggyőződése, hogy egyetlen más ország sem nyújthatta volna számára a szépség, a különlegesség, az izgalom, a tehetetlen düh, a kihívások és az öröm ilyen keverékét.

Forrás: Kossuth Kiadó