Nyári színházi esték, koncertek és gyerekprogramok a Fonyódi Kulturális Központban a KULTKIKÖTŐ szervezésében

A Fonyódi Kulturális Központ színpadán színházi esték, koncertek és gyerekprogramok sorozata veszi kezdetét a KULTKIKÖTŐ szervezésében. Olyan fellépőket láthat a fonyódi és Fonyódra látogató közönség, mint Für Anikó, Badár Sándor, Csákányi Eszter, Ötvös András vagy Rutkai Bori.

Egy személyes hangvételű, varázslatos, különleges atmoszférájú estének lehetnek részesei Für Anikó Kitalált világ című akusztikus zenei estjének nézői-hallgatói. Hrutka Róbert zenéje, Bereményi Géza szövegei kiegészülnek azzal a finom érzékiséggel, olykor vad szenvedéllyel, amit a színésznő, Für Anikó képvisel.

Für Anikó

Für Anikó

Egy színész és több tucat figura találkozása a pult előtt és mögött. Ez A csemegepultos naplója. Ötvös András, a Katona József Színház társulatának ifjú művésze e fergeteges alakításával már több díjat is nyert. A Gerlóczy Márton regényéből készült előadás „egy sokarcú, rengeteg energiával megáldott színész remeklése”. „Nincs is olyan mozdítható tárgy a színpadon, amelybe ne lehelne életet, s akinek nem talál megfelelő bábfigurát, annak maga gyárt”. A nézőket pedig egy hihetetlen hullámvasút várja!

A csemegepultos naplója

A csemegepultos naplója

Az Akit az istenek szeretnek című előadás témája örök: nők – végletes lelkiállapotban. Nők, akik alárendelik magukat a férfinak, akik hiába várakoznak a megbeszélt randevún, akik kiszellőztetik a lakásból a magányt, és akik mégis mindig életben maradnak. Ahogy Csákányi Eszter fogalmaz: „Magamról és a női lélek megannyi arcáról mesélek ebben az estben”.

Akit szeretnek az Istenek -

Akit szeretnek az istenek – Csákányi Eszter

Stand up mesterfokon. A Dumaszínházból és a Fábry Showból ismert Badár Sándor utánozhatatlan karakter. 12 évig a vasútnál dolgozott, először bakterként, majd forgalomirányítóként. Most gyereklovagoltatással foglalkozik. Nem hivatalos rekordként egyszer hét és fél órán át beszélt a közönséghez. Fonyódon önálló stand up-estjét élvezhetjük.

Badár Sándor

Badár Sándor

A piciket és kicsiket pedig olyan előadók várják, mint a Rutkai Bori Banda, a Ziránó Színház vagy a Kereplő Színház.

Rutkai Bori Banda: Sárkányjárgány - Fotó: Mohai Balázs

Rutkai Bori Banda: Sárkányjárgány – Fotó: Mohai Balázs

A Fonyódi Kulturális Központ programjai a KULTKIKÖTŐ szervezésében:
Július 9. csütörtök 20.00 A csemegepultos naplója (Orlai Produkciós Iroda)
Július 18. szombat 10.00 Sárkányjárgány (Rutkai Bori Banda)
Július 23. csütörtök 20.00 Für Anikó akusztikus zenei estje
Augusztus 6. csütörtök 20.00 Akit az istenek szeretnek (Orlai Produkciós Iroda)
Augusztus 15. szombat Szekrénymesék (Ziránó Színház)
Augusztus 22. szombat 10.00 Lúdas Matyi (Kereplő Színház)
Augusztus 23. vasárnap 20.00 Badár Sándor önálló stand up-estje

Forrás: KULTKIKÖTŐ
, ,