Az erdő lélegzete – gayageum és daegeum koncert

Időpont és helyszín:
2015. július 14. 19:00
Duna Palota, 1051 Budapest, Zrínyi u. 5.

2015. július 15. 19:00
Kölcsey Központ, 4026 Debrecen, Hunyadi utca 1-3.

Program:
Cheonnyeon Manse / Ezer évig élj!
Cheongseonggok / Tiszta hangok
Choioksam-ryu / Gayageum Sanjo
LEE Chanhae: Sum / Lélegzet
Hwang Byungki: Forest / Az erdő
Arirang Suite / Arirang szvit

Előadók:
SUNG Yoo Jin (gayageum)
SONG Jiyun (danso, daegeum)

Sung Yoo Jin 1982-ben született Dél-Koreában. Tizenkétévesen kezdett gayageumön játszani, majd a Nemzeti Gugak (Hagyományos zene) Iskolában, és később a Korea Egyetem Tradicionális Művészeti Intézetében tökéletesítette tehetségét. Hagyományos és modern, saját komponálású darabokat egyaránt játszik. 2004 és 2006 között a már Budapesten is bemutatkozott Jong Ga Ak Hoe együttes tagja volt, majd egy másik hasonló zenekarban, a Gomool-ban játszott 2007 és 2009 között. Emelett számos szólófellépés és nagynevű zenészekkel közös projekt során bűvölte már el a közönséget a világ nagyvárosainak színpadain. Részt vett a “Dumb Waiter”, “Murder at the Cathedral” és a “The Voice” musicalek zeneszerzési műveletében. 2014 óta Berlinben él és az Asian Art Ensemble tagjaként főként szóló előadások keretein belül lép színpadra.

Song Jiyun Párizsban élő daegum művész. Legfőbb célkitűzésének azt tekinti, hogy megismertesse a koreai zenei hagyományt az európai közönséggel. A Nemzeti Gugak Általános Iskola, majd a Nemzeti Gugak Középiskola diákjaként nyert felvétel a Szöul Egyetem Koreai Zene Tanszékére, ahol Jae Won Im növendékeként végzett. Szólókoncertjei mellett számos alkalommal működött közre olyan zenekarokkal, mint pl. a Gyeongi Tartományi Zenekar, a Chungbuk Filharmónikusok, a horvátországi Dubrovnik Szimfónikus Zenekar és a törökországi Borusan Istanbul Filharmónikus Zenekar. 2012 óta él Párizsban, a Guimet Múzeum és a párizsi Koreai Kulturális Központ szervezésében megrendezésre kerülő “Sunrising” és más hagyományos koreai zenei koncertsorozatok rendszeres fellépőjeként. Az Asian Music Ensemble tagjaként koncertezett már Mongólia és Vietnám színpadain is. A 2002 Dong-A koreai hagyományos zenei versenyen első helyezést ért el, emellett Koreai Zenei Nagydíjat kapott a 2008-as Korea 21: Music Here and Now versenyen a Narirang együttes tagjaként.

Az esemény ingyenes, azonban a férőhelyek korlátozott száma miatt előzetes regisztráció szükséges a koreaikultura@koreaikultura.hu e-mail címen.

Poszter

Forrás: Koreai Kulturális Központ