Pénteken kezdődik az 5. Textilművészeti Triennálé Szombathelyen

Tizennyolc országból 168 alkotó, 202 művel mutatkozik be az 5. Textilművészeti Triennálén, amely pénteken nyílik a Szombathelyi Képtárban, és amelynek alkotásai október 29-ig tekinthetők meg – közölte az MTI-vel kedden a képtár igazgatója.

Cebula Anna elmondta: a triennálé az „Imago” címet kapta, amelyen sokféle jelentése közül ebben az esetben leginkább az ábrázolást, képalkotást, művészi megjelenítést kell érteni.

Hozzáfűzte: a triennálén ebben az évben kiemelt szerepet kapott a selyem, ennek oka pedig az, hogy 2015-ben a Savaria Múzeum kiállításainak kiemelt témaköre is ez a nyersanyag.

A textiltriennáléra fal- és tértextil, alkalmazott textil, minitextil, valamint zászló és szalag kategóriákban nevezhettek a résztvevők – egésztette ki.

Cebula Anna kitért arra is, hogy Szombathelyen 1970-től 2000-ig kétévente rendezték meg a textilművészeti kiállítást, binennálét, 2003-tól pedig triennálék formájában három évente adnak lehetőséget a megmutatkozásra a textillel foglalkozó képzőművészek számára.

Forrás: MTI