Képzelt Város hazatérő koncert az A38-on

Újra itthon van a Képzelt Város zenekar teljes tagsága, Miskolczi Márton, gitáros-szintetizátoros hazatérése alkalmából pedig az A38 Tetőteraszán csapnak bulit a Makrohang társaságában július 26-án.

kvmakrohang

Az idén 10 éves Képzelt Város koncertjein váltakoznak az erőteljes, sodró, helyenként komor hangvételű dalok a felemelő hangulatokkal. A zenekar tavaly decemberben jelentette meg IO című akusztikus lemezét, mely hangos dalaik lágyabb újraértelmezéseként látott napvilágot. Az IO címe egyszerre utal a csapat idén esedékes 10. évfordulójára és a Jupiter egyik holdjára is, hiszen az EP mintegy „mellékbolygóként” kapcsolódik az Anatolijhoz, a Képzelt Város harmadik nagylemezéhez. A jubileumi év azonban csak most kezd beindulni, a zenekar az elmúlt évben ugyanis csak ritkán adott koncertet Marci távolléte miatt. Jó hír a rajongóknak, hogy az ínséges időknek vége, sőt nyáron folytatják a közös alkotást is:

Képzelt város - Fotó: Komróczky Diána

Képzelt város – Fotó: Komróczky Diána

„Már nagyon várjuk haza Marcit, aki a napokban érkezik egy nagyjából egyéves távollét után Dániából, ahol hangmérnökként dolgozott. Az utóbbi időszakban mindenki kicsit másra koncentrált, másik zenekarra, munkára, vizsgákra, diplomázásra stb. Az orfűi lesz hosszabb idő után az első koncertünk, azután következik az A38 a Makrohang társaságában. Nyáron más fesztiválon is játszunk majd, de a tervek szerint inkább lemezkészítésre szeretnénk fókuszálni. Ennek keretében valószínűleg a nyár végén néhány napra elmegyünk a Bükkbe, ahol az addigi ötleteket szeretnénk dalokká, esetleg lemezzé gyúrni.” – Meséli Kovács Ákos, a zenekar énekese.

A Képzelt Város előtt az ifjú Makrohang játszik, akik „jazz for metalheads”­ként jellemzik zenéjüket, ennél találóbb címkét pedig aligha ragaszthatnánk az instrumentális trióra. Zenéjükben ugyanis a noiserock és a jazz lép reakcióba, létrehozva ezzel 2014 egyik legerősebb főzetét, a Maxrebo EP­t.

makrohang

Időpont: 2015. július 26. 19:30
Helyszín: A38 Tetőterasz, Petőfi híd budai hídfő
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/364780043725217/
Belépő: elővételben 1000Ft, helyszínen 1200Ft

Képzelt Város – Albireo B (közösségi klip):
http://youtu.be/s­S5MjLRIRA
Képzelt Város – IO:
https://kepzeltvaros.bandcamp.com/album/io

https://www.facebook.com/kepzeltvaros
https://www.youtube.com/user/kvaros
http://kepzeltvaros.bandcamp.com/
www.kepzeltvaros.hu
https://www.facebook.com/Makrohang

Forrás: Mamazone