Ne felejts el, szeress! – koreai tradicionális táncelőadás

A Joongang Művészeti Egyesület Tánckara 2015 nyarán négy európai országban mutatkozik be egyedülálló repertoárjával. A turné keretein belül 2015. június 24-én 18:00-tól a Koreai Kulturális Központ színpadán lépnek fel.

Ne felejts el szeressA hagyományos koreai táncok gazdag örökségét és a nyugati táncművészetet, elsősorban a balett elemeivel ötvöző tánckar 1998-ban alakult a Hanyang Egyetem balett együttesének, a Joongang Egyetem Kim Geungsu balett társulatának és a Heoseongjae Tánckar kiemelkedő teljesítményt nyújtó tagjaiból. Repertoárjukban ugyanúgy megjelennek tradicionális koreai dob- és sámántáncok, mint számos közönségkedvenc musical. Előadásaikon olyan kreatív táncokat láthatunk, melyek a nyugati közönség számára is befogadhatóvá teszik a koreai tánchagyomány legszebb darabjait.

Számos országban léptek már színpadra, többek között az Egyesült Államok, Spanyolország, Törökország, Németország, Hollandia, Egyesült Királyság, Ausztrália nagyvárosaiban. Emellett minden évben kifejezetten a hazai közönség számára összeállított műsorral járják be Dél-Korea nagyvárosait.

A Budapesten bemutatkozó előadás a sámánszertartások világát varázsolja a színpadra a költészet, tánc, zene és képzőművészet elemei adta lehetőségek kreatív összekapcsolásával.

Időpont, helyszín: 2015. június 24. 18:00, Koreai Kulturális Központ

Program
1. Beg for it, Upside-down, Ah yeah (koreai kreatív tánc)
2. Hwajongmu: “A virág és a madár” (koreai néptánc)
3. “Az égbe vezető út” (koreai balett)
4. Seoljanggo, pungmulnori (koreai néptánc)
5. “Szellővé váló lelkem” (koreai kreatív tánc)
6. “Szitáló eső” (koreai kreatív tánc)
7. Magyar tánc (balett)

Az esemény ingyenes, azonban a férőhelyek korlátozott száma miatt előzetes regisztráció szükséges koreaikultura@koreaikultura.hu e-mail címen.

Forrás: Koreai Kulturális Központ