Jótékonysági koncertet adnak a Virtuózok a Várkert Bazárban

Jótékonysági koncertet adnak a Virtuózok június 7-én a Várkert Bazárban, az előadás teljes bevételét a Parafónia zenekar és a Kis Virtuózok Alapítvány javára ajánlják fel a szervezők.

A Várkert Bazár és a tehetségkutató együttműködésében életre hívott rendezvénysorozat célja, hogy a műsorban felfedezett gyerekek sokoldalúságát még közelebb hozza a nézőkhöz. A Parafónia Zenekar muzsikusai olyan fogyatékkal élők, akik számára a klasszikus zene terápiás hatása a mindennapi élet része és elsődleges örömforrás. A június 7-i koncerten közreműködik a Magyar Rádió Gyermekkórusa és a Hegyvidéki Solti György Kamarazenekar, vezényel Bolyky Zoltán – közölték a szervezők az MTI-vel.

A program keretében a későbbiekben próbák, műhelyfoglalkozások és szakmai programok helyszínéül is szolgál majd az épületegyüttes, a szeptemberi folytatásban pedig további bemutatkoznak határon túli magyar tehetségek, valamint további zenei élményekkel várják a nézőket.

A koncertek mellett interaktív kiállításnak is otthont ad majd a Várkert Bazár déli palotája, ahol a látogatók közelebbről találkozhatnak az első széria fontos szereplőivel, illetve megismerkedhetnek a hangszerekkel és a zeneszerzés mesterségével is, megtapasztalva az együtt zenélés élményét. Az augusztus végén nyíló kiállítás a tévéműsor készítésének kulisszatitkaiba is bepillantást enged.

Forrás: MTI

 

,