Amy Winehouse a magyar mozikban!

A Vertigo Média forgalmazásában, július 9-én kerül a magyar mozikba az idei cannes-i filmfesztivál egyik legnagyobb szenzációja, az Amy – Az Amy Winehouse sztori. A hatszoros Grammy-díjas énekesnőről szóló dokumentumfilm rendkívüli mobil- és házi videók, koncert- és lemezfelvételek felhasználásával mutatja be Winehouse tragikus sorsát, karrierjét és magánéletét. Az Amy – Az Amy Winehouse sztori Cannes-ban hatalmas kritikai és közönségsikert aratott.

amy1

„Remekmű!” (GQ)
„Lenyűgöző!” (The Independent)
„Szívbemarkolóan megindító!” (Time Out)
„Rendkívül erőteljes film!” (Reel Film)
„Egy csillag újjászületik.” (The Guardian)

„Ez a film egy lányról szól, aki semmi mást nem akart, csak hogy szeressék őt. Egy lányról, akinek szüksége volt a szeretetre, de nem mindig kapta ezt meg környezetétől és azoktól, akik a legközelebb álltak hozzá. És gyakran eltolta magától azokat, akik végül mégis kimutatták iránta érzett szeretetüket. Az Amy ezért végső soron egy film a szeretetről és a szerelemről.” Asif Kapadia

Egy speciális vetítés keretei között tartották meg Cannes-ban a világpremierjét az Amy – Az Amy Winehouse sztorinak, amely azonnal hatalmas közönség- és kritikai sikert aratott. Asif Kapadia zenés dokumentumfilmje a fesztivál egyik legnagyobb szenzációja volt. A brit rendező az Ayrton Sennáról szóló, többszörösen díjnyertes dokumentumfilmje, a Senna után ezúttal egy még érzékenyebb, és meghatóbb történetet készített. Kapadia dokumentumfilmje Amy Winehouse tragikus életét korábban nem látott, archív felvételeken keresztül mutatja be. A filmben házi videók, és mobilfelvételek sora mutatja be a kultikus énekesnőt, és kollégák, barátok, családtagok nyilatkoznak róla. Az Amy – Az Amy Winehouse sztori nem mutat hagyományos interjúhelyzeteket, az archív felvételek mellett az énekesnő világhírű dalait, és fellépéseit mutatja meg a nézőknek koncert- és lemezfelvételeken keresztül. Egészen kivételes előadásban csendül fel többek között a Rehab, a Back to Black, a Love Is a Losing Game és a You Know I’m No Good is. Amy született zenei tehetség volt, aki hangjával teljesen elvarázsolta közönségét. Dalait saját maga írta és adta elő, ám karrierjének hamar véget vetett az állandó rivaldafény és médiafigyelem előtt zajlott botrányos kapcsolata és szenvedélybetegsége. Rajongói ünnepelték tehetségét, személyiségéről azonban csak a médián és a bulvárhíreken keresztül értesültek. Ezen változtat most az Amy – Az Amy Winehouse sztori, amely első alkalommal mutatja meg a világnak és rajongóknak az igazi Amy Winehouse-t.

Az Amy – Az Amy Winehouse sztori magyar forgalmazója a Vertigo Média, a film július 9-én kerül országosan a magyar mozikba.

Forrás: Vertigo Média