Pünkösdi balatoni szezonnyitó ünnepség Siófokon

Péntek este Blokk-koncerttel kezdődik és hétfő este Balázs Fecó fellépésével ér véget a több napos balatoni szezonnyitó ünnepség Siófokon, amelyen az ünnepi felvonulást követően a polgármester átveszi a Nyár Fővárosának kulcsát, majd számos kulturális, szórakoztató műsor veszi kezdetét.

A hagyományos siófoki pünkösdi szezonnyitó rendezvény részeként szombaton Kálmán Imre Emlékplakettet és Pro Turismo díjakat is kioszt a város vezetése. A szombat délelőtti pünkösdi felvonuláson részt vesznek többek között veterán autók, huszárok, mazsorettek, fúvósok.

A kikötő melletti Rózsakertben zajló kavalkádban koncertek, hangversenyek, gyermekműsorok, hastáncosok és egyéb fellépők váltják egymást, és kézművesvásárt is tartanak. Lehetőség lesz váradásra és állatvédelmi oktatáson való részvételre is.

Az esti koncertezők között lesz pénteken a Blokk, szombaton a Sunny Dance Band Wolf Katival és Szabó Balázs Bandája, vasárnap Sub Bass Monster, a PASO (Pannonia Allstars SKA Orchestra), majd az utolsó napon Balázs Fecó.

Hétfő délután a belvárosi római katolikus templomban pünkösdi hangversenyt adnak helyi és meghívott művészek.

Minden program ingyenes.

Forrás: MTI