Határtalan színházi élmények és jubileumi előadás a Vígszínházban

Az élet mint olyan 150-edszer a Házi Színpadon!

Kútvölgyi Erzsébet és Kern András kettőse 2006 óta gyötri-szereti egymást a színpadon Az Élet mint olyan boldogtalan házaspárjaként. Május 18-án az izraeli Ilan Eldad rendezésében a két csodálatos színész 150-edszer ébred fel egymás mellett az éjszaka kellős közepén, hogy elmondják egymásnak az álmaikat, a vágyaikat, mindazt, ami a lelküket nyomja, mindazt, amit gyűlölnek a másikban, és amitől már rég menekülnének, ám mégis maradnak, mert valahol a lelkük mélyén a sírig szeretni fogják a másikat… Ez a csaknem 9 év, 150 rémálomból ébredés, sírni-nevetni való harc bármilyen párkapcsolatnak a dicséretére válna, hát még egy előadásnak! Az élet mint olyan című tragikomédia magyar szövege Parti Nagy Lajos bravúros átiratában az ellenállhatatlan humor és a megrendítő tragikum végletei között egyensúlyoz. A kiváló művészek megrendítő játéka igazán emlékezetes színházi élményt nyújt a közönségnek már csak azért is, mert az emberi párkapcsolatok olyan mély és igaz alaphelyzetéről beszélnek, amellyel legalább egyszer biztosan szembesül mindenki az élete folyamán.

Az élet mint olyan című előadás számos külföldi színpadon szerepelt a világban nagy sikerrel, és büszkék vagyunk, hogy a Vígszínházban, a Házi Színpadon a közönség szűnni nem akaró érdeklődése által ilyen magas előadás számot megért a nagyszerű darab. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a The Hanoch Levin Institute igazgatójának gratulációja, amit Eszenyi Enikőnek, a Vígszínház igazgatójának küldött a jubileumi előadás alkalmából:

“Kedves Eszenyi Enikő,

szeretnénk gratulálni Önnek és a Vígszínháznak Az élet mint olyan 150. előadása alkalmából. Számunkra is nagyon fontos és különleges esemény ez, mert – Izraelt is beleértve – világszerte az Önöké a leghosszabb szériájú előadás. Üdvözletünket küldjük Önöknek, Yonának és Leviva Pupuchnak pedig hosszú és boldog(talan) házasságot kívánunk.

Szeretettel, Shimrit Ron, Director”

További információ az előadásról:
http://vigszinhaz.hu/szindarab/72+az+%C3%A9let+mint+olyan/

A Kolozsvári Állami Magyar Színház vendégjátéka a Vígben és a Pestiben

Tompa Gábor különleges rendezése, Az öreg hölgy látogatása a Vígszínházban, az Ivanovék karácsonya, Urbán András rendezésében a Pesti Színházban látható!

A Vígszínház hagyományosan jó kapcsolatot ápol a Kolozsvári Állami Magyar Színházzal, akik már többször is vendégeskedtek a körúti teátrumban. Most május 20-án és 21-én ismét találkozhatunk a kiváló kolozsvári társulattal, hiszen két nagyszerű előadásukat fogják bemutatni a budapesti közönségnek. Dürrenmatt remekművét, Az öreg hölgy látogatását Tompa Gábor rendezésében láthatják május 20-án, szerdán a Vígszínházban. Az előadás címszerepét Stief Magda játssza, akinek egyik nagy visszatérése ez a szerep, hiszen miután 1971-ben az év színésznőjének választották Romániában, elhagyta az országot évtizedeken át külföldön, főként Németországban játszott. Stief Magda partnerei a kolozsvári színház nagyszerű színészei, az előadásban szinte a teljes társulat színpadra lép. Az Ivanovék karácsonya című előadás a szabadkai Urbán András rendezésében látható a Pestiben. Az orosz abszurd egyik megteremtőjének tartott Vvegyenszkij darabjából szokatlan, formabontó előadás készült, nem mindennapi színházi élményben lesz része tehát annak, aki ellátogat május 21-én a Pesti Színházba.

További információk az előadásokról:
http://vigszinhaz.hu/szindarab/315+az+%C3%B6reg+h%C3%B6lgy+l%C3%A1togat%C3%A1sa/
http://vigszinhaz.hu/szindarab/314+ivanov%C3%A9k+kar%C3%A1csonya/

A székesfehérvári Vörösmarty Színház előadása a Vígszínházban

Mihail Bulgakov: Őfelsége komédiása, Bagó Bertalan rendezésében, június 3-án látható!

A kitűnő előadásban többek között Gáspár Sándor, Tóth Ildikó, Cserhalmi György és Földes Eszter játékát csodálhatja a közönség.

Molière társulata a Palais Royal-ban lép fel, XIV. Lajos előtt. A király tapsol, Molière verset rögtönözve köszöni meg a királyi kegyet. A társulat sikere és Molière elismertsége a csúcson van. A Tartuffe bemutatója azonban sokak ellenszenvét kivívja, akik a komédia gyilkos humorától megsebzetten lihegnek bosszút Őfelsége komédiása ellen.

A rendező a darabról: „Ez az előadás azt mutatja meg, milyen belső történések határozzák meg az életet, hogyan esküsznek össze az álszentek, hogyan „csap össze” egy óriási írózseni egy hatalmas formátumú vezetővel. Megmutatjuk azoknak az embereknek az aknamunkáit, akik irigységből, féltékenységből, gonoszságból tönkre tesznek egy magasan kvalifikált embert, ideológiailag besározzák a feddhetetleneket” –  Bagó Bertalan.

További információk, szereposztás:
http://vigszinhaz.hu/szindarab/316+%C5%91fels%C3%A9ge+kom%C3%A9di%C3%A1sa/

Forrás: Vígszínház