Egyedi látványshow-val turnéztatja új lemezét a Brains

Több mint hatezer rajongó előtt mutatta be új, Stand Firm című nagylemezét a Brains a Budapest Parkban. Ez volt a zenekar fennállásának eddigi legnagyobb önálló koncertje. Közben az együttest két kategóriában is Fonogram-díjra jelölték.

Fotó: Brains - Nagy Márton

Brains – Fotó: Nagy Márton

Április végén jelentette meg Stand Firm című nagylemezét Magyarország legnépszerűbb drum &bass és egyben legsikeresebb angolul éneklő zenekara. A rajta szereplő dalok erős üzenettel bírnak.

– A 2015-ös év nem indult túl jól a világban, és ezt további sajnálatos események követték – magyarázta a Brains frontembere, MC Columbo. – Idén minden eddiginél nagyobb kitartásra van szüksége az embereknek ahhoz, hogy tovább küzdjenek, és az életet továbbra is a lehető legpozitívabban fogják fel. A Brains koncertekre eddig is az volt a jellemző, hogy arra a másfél órára, míg színpadon vagyunk, a közönség és a zenekar számára is megszűnik a külvilág. Az új lemezünk címével is utalni szerettünk volna arra, hogy jöhet bármi, a közönségünk és mi is szilárdan állunk mindennel szemben..”
A lemezen tizenegy dal található. Egy szám erejéig szerepel rajta Dynamite MC, aki a drum & bass műfaj egyik ikonikus alakja, és Roni Size-zal is dolgozott már. Továbbá közreműködnek egy számban a Halott Pénz tagjai, Marsalkó Dávid és Járai Márk, velük már korábban összebarátkoztak.
A lemezt a napokban mutatta be a Brains a Budapest Parkban, ahol több mint hatezer rajongó táncolta végig a fellépésüket. Az együttesre eddig is jellemző volt a különleges színpadi látvány, de idén az új lemezzel egy olyan technikát visznek turnéra, amit magyar zenekarnál még nem igazán látott senki. Budapesten télig kizárólag már csak kétszer lép fel a zenekar, mindkét alkalommal a Budapest Parkban. Az első július 31-én lesz, és májusban 999 forintért lehet megvásárolni rá a belépőket.

Az együttes körüli legfrissebb hír, hogy két kategóriában is Fonogram-díjra jelölték őket. Az év hazai elektronikus zenei albuma vagy hangfelvétele legjobbjai között van a Superheroes című lemezük, az év hazai rap vagy hip-hop albuma vagy hangfelvétele kategóriában pedig a Brains feat. Saiid feat. Ganxsta Zolee – Rossz vér c. dal található.

Brains – Stand Firm

https://www.youtube.com/playlist?list=PLBkuHq6QvxKn693DE4JnNWP7dZwnjFl29

Bővebben:
www.brains.hu
www.facebook.com/brainsband

Forrás: Pr Garden