A Uriah Heep júniusban visszatér Magyarországra

Két év szünet után ismét Magyarországon ad koncertet a Uriah Heep. A hatvanas évek végén indult, meghatározó hatású brit hard rock zenekar tavaly adta ki 24. stúdióalbumát, az Outsidert, amelyet június 10-én a fővárosi Barba Negra Music Clubban mutat be.

„Nagyon büszkék vagyunk a történelmünkre, de azt is fontosnak tartjuk, hogy új dalokat alkossunk. Az Outsider igazi rock album, a Heep eredeti stílusában, és ez a lemez is ugyanolyan szenvedéllyel készült, mint elődjei” – idézi a zenekar alapító gitárosát, Mick Boxot a szervezők által az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény.

A Uriah Heep legutóbbi lemezén megtalálhatók kemény rocknóták, mint a nyitó Speed of Sound, és csendes balladák is, mint a Say Goodbye. Az Outsider hangzásvilágában jól egyensúlyoz a legendás albumok és a kortárs zenei megoldások között. Az Outsider Mike Paxman producer (Asia, Status Quo) közreműködésével készült, ez volt az első kiadvány Dave Rimmer basszusgitáros bevonásával, aki Trevor Bolder 2013-as halálát követően csatlakozott.

A Uriah Heepet 1969-ben, Londonban alapította Mick Box és a későbbi énekes, David Byron (Spice), nevüket Charles Dickens David Copperfield című regényének egyik szereplőjétől kölcsönözték. Karrierjük az 1970-es Very ‘eavy… Very ‘umble albummal indult, a jelenlegi énekes Bernie Shaw és Phil Lanzon billentyűs a nyolcvanas évek közepén csatlakozott, míg Russell Gilbrook dobos 2007 óta tag.

A zenekar repertoárján az elmúlt öt évtized slágerei szerepelnek, köztük olyan dalok, mint a Gypsy, az Easy Livin’, a July Morning, a Look At Yourself, a Stealin’ vagy a Lady in Black, amely összesen háromszor állt a németországi slágerlista élén, az egyik alkalommal hat hónapot töltött ott. A zenekar összesen 40 millió lemezt adott el világszerte, 1969 óta 56 országban lépett fel; az egyik első nyugati zenekarként játszottak Oroszországban, 1987-ben.

A csapat számos alkalommal koncertezett Magyarországon, legutóbb 2013-ban az alsóörsi Harley-Davidson fesztiválon.

Forrás: MTI