Halálos tavasz a Városmajorban

Megtartották a Zilahy Lajos kultikus regényéből készülő színházi előadás olvasópróbáját. A Budapesti Nyári Fesztivál szezonindító előadását 2015. június 13-án mutatják be a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Szabad Tér Színház produkciójának főbb szerepeit Lengyel Tamás, Györgyi Anna, Ullmann Mónika és Szabó Vera játsszák.

Zilahy Lajos: Halálos tavasz, olvasópróba - Fotó: Takács Attila (Fanatics Film)

Zilahy Lajos: Halálos tavasz, olvasópróba – Fotó: Takács Attila (Fanatics Film)

A Halálos tavasz című előadás Zilahy Lajos 1922-ben megjelent kultikus regényéből készül sztárszereposztással, és a nyár folyamán négy alkalommal lesz látható a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A legendás szerelmi történet, amely a pályakezdő Karády Katalin és Jávor Pál főszereplésével bemutatott azonos című film által lett ismert, egy fiatalemberről szól, aki szerelmi csalódása és félresiklott élete elől az öngyilkosságba menekül.

A Városmajori Szabadtéri Színpad produkciója a népszerű történetet mai színházi eszközökkel szólaltatja meg, a lélek bonyolult rajzát kutatva. A vadonatúj színpadi adaptációt Garai Judit írta, amelyből Hidvégi Nóra rendezésében összművészeti játék készül, ahol a díszletnek, a jelmeznek, a világításnak, a vetítésnek, a zenének, a hangeffekteknek és a színpadi mozgásnak egyaránt fontos hangulat- és jelentésképző szerepe lesz.

Az előadásban egy álomszerű világ keveredik a mával, a látomások fátyolos misztériumából hús-vér hősök bújnak elő Lengyel Tamás, Szabó Vera, Ullmann Mónika, Györgyi Anna, Miklós Marcell és Sipos Vera megformálásában.

A Halálos tavasz 2015 nyarán négy alkalommal látható a Városmajorban (június 13., 14., július 31. és augusztus 1.), majd a tervek szerint ősztől bekerül egy budapesti kőszínházba, valamint országos turnéra indul.

Az előadásra májusban 10%-os EarlyBird-akcióval válthat jegyet a közönség.

Halálos tavasz - Fotó: Balogh Balázs

Fotó: Balogh Balázs

Szereposztás:
Dr. Egry Iván: Lengyel Tamás
Józsa: Ullmann Mónika
Anya: Györgyi Anna
Edit: Szabó Vera
Csokonai: Miklós Marcell
Margit: Sipos Vera
Prímás: Farkas Izsák / Gazda Bence

Díszlet- és látványtervező: Klimó Péter
Jelmeztervező: Juristovszky Sosa
Videó és vizuális dramaturgia: Balogh Balázs
Világítástervező: Vida Zoltán
Zeneszerző: Nyitrai László
Koreográfus: Sipos Vera
Dramaturg: Garai Judit
Rendezőasszisztens: Tóth-Gábor Anna
Súgó: Deme Zsófia
Produkciós vezető: Miklós Melánia
Producer: Bán Teodóra

Rendező: Hidvégi Nóra

Az előadás a HOFRA Színházi és Irodalmi Ügynökség Kft – www.hofra.hu – közvetítésével jön létre.

Bővebb információ és online jegyvásárlás: www.szabadter.hu

Forrás: Szabad Tér Színház