Az Art Market Budapest berlini sikere

Berlin városa az Art Market Budapest mellett döntött: Isztambul, Szöul és Miami után Budapestre érkezik a Berlin művészetét bemutató Art from Berlin kiállítási program.

A berlini WHIECONCEPTS Galéria standja, AMB 2014

A berlini WHIECONCEPTS Galéria standja, AMB 2014

Az Art Market Budapest 2014-ben szervezett Berlin vendégvárosi programja jelentős sikert hozott Budapestnek. A Berlini Galériák Szövetsége (LVBG) szervezésében, Berlin város döntése alapján az Art Market Budapest keretében 2015 októberében Budapesten kerül megrendezésre az az Art from Berlin elnevezésű program, amely a korábbi években Szöulban, Isztambulban és Miamiban biztosított a berlini galériák számára látványos bemutatkozási lehetőséget.

A berlini Tammen & Partner Galéria standja, AMB 2014

A berlini Tammen & Partner Galéria standja, AMB 2014

A 2014-ben 25.000 látogató, illetve 100 kiállító részvételével megrendezett Art Market Budapest, Kelet-Európa vezető kortárs képzőművészeti vására 2015-ben október 8-11. között várja látogatóit a budapesti Millenárison. Az Art Market Budapesthez az idei évben eddig beérkezett jelentkezések alapján a Budapesten eddig bemutatkozott 25 mellett 2015-ben további országokkal bővül a vásár kiállítói választéka.

A berlini fal újrafestése: ART+ performansz a Millenáris Parkban, AMB 2014

A berlini fal újrafestése: ART+ performansz a Millenáris Parkban, AMB 2014

Az Art from Berlin program jóvoltából az Art Market Budapest 2015 látogatói több száz négyzetméternyi kiállítási területen találkozhatnak a német kortárs képzőművészet berlini képviselőivel, a bemutatott kiállítási anyag mellett szakmai beszélgetések és további kapcsolódó művészeti események teszik teljessé a programot. Az Art Market Budapest ezzel továbbra is a német kortárs képzőművészet legjelentősebb kelet-európai bemutatkozási platformja marad.

kep2

Forrás: Art Market Budapest