Jönnek a zomberek!

PROTON SZÍNHÁZ/RÁBA ROLAND: UTOLSÓ
2015.04.21-22. (kedd/szerda) 20.00
TRAFÓ Kortárs Művészetek Háza

Az előadást siket és nagyothalló nézőink számára feliratozzuk

Zombi-apokalipszis, karantén a plázában, Walking Dead élőben. Megállíthatatlan fertőzés üti fel a fejét a hipermarketben. Kitör a pánik. Karantént rendelnek el. A bent rekedtek bizalmatlansága és félelme fokozódik. A szükségletek és az ösztönök átveszik az irányítást. A vírus pedig egyre csak terjed. Vajon ki fertőzött és ki nem? Ki a gyilkos és ki az áldozat? Ki győzheti le a végzetes vírust?

Raba Roland Utolso

Vérfröcsögés, plázazene, zombik, izgalom és sok-sok humor: mintha egy dinamikusabb Walking Dead epizódot néznénk – élőben. Az Utolsó című előadás bebizonyítja, hogy a zombifilmek világa nem összeegyeztethetetlen a színházzal.

Rába Roland rendezése sajátos keretek között mutatja be a mindannyiunkat foglalkoztató kérdéseket: milyen lehetőségei vannak az egyénnek a tömeggel szemben? Mit hoz ki az emberekből a veszély? Milyen hatással van egy csoportra a félelem, egy olyan korban, amikor az interneten pillanatok alatt arctalan, ám annál jelentősebb tömegek szerveződnek? Hogyan viselkedünk egy katasztrófahelyzetben? És végül: képes-e legyőzni a racionalitás az irracionális félelmet?

Eugéne Ionesco Rinocérosz című 1960-as darabja csupán ugródeszkaként szolgált a rendezőnek – saját bevallása szerint sokkal többet merített a Walking Dead című népszerű amerikai televíziós horror sorozatból, mint a drámából, amiben a hosszú kóma után felébredő főszereplő egy emberevő zombik által uralt poszt-apokaliptikus világban találja magát…

Színészek: BAKSA Imre, BÁNKI Gergely, FICZERE Béla, HERCZEG Tamás, MÁZLÓ Tímea, SZÉKELY Rozi, TÓTH Orsi valamint ADÁNYI Alex, FÖLDESI Ágnes, SINKÓ Réka/CSIKÁSZ Ágnes
Díszlet: MENCZEL Róbert
Jelmez: OLÁH Tímea
Dramaturg: BÜKI Dóra
Mozgás: GYÖNGYÖSI Tamás
Rendezőasszisztens: KISS Ágota
Rendező: RÁBA Roland
Producer: BÜKI Dóra
Produkciós vezető: CSATÓ Zsófia

Forrás: TRAFÓ Kortárs Művészetek Háza