PONTRÓL PONTRA… A KÖLTÉSZET NAPJA az Örkény István Könyvesboltban

Időpont, helyszín: 2015. április 11. szombat, Örkény István Könyvesbolt (Budapest XIII., Szent István krt. 26.)

Gyongybetukkel keszul a dedikalasLegyen a vendégünk, ünnepeljünk együtt! Egész nap játékokkal, vetélkedővel, közönségtalálkozókkal, akciókkal és természetesen sok-sok meglepetéssel várunk minden kedves érdeklődőt.

Trixi Galéria – slide-show: felidézzük az elmúlt 5 év eseményeit

1000 pontról pontra: városképek és híres festmények
Gyermekkorunk egyik kedves játékának újrafelfedezése, a számozott pontokat összekötve városrészletek és ismert képek elevenednek meg. A vállalkozó kedvűek érkezéskor kapnak 1-1 lapot, s ha elkészültek és megmondják, mit ábrázol a rajzuk, ajándékot kapnak. A Cultiris Galériában kényelmesen, asztalok mellett dolgozhatnak.

Vendégeink

14.00-15.00 – Prof. Dr. Monok István, az MTA doktora mesél, téma: A KÖNYV TÖRTÉNETE

15.00-16.00 – Juhász Ferenc dedikál (részletek az ÉVSZAKOK CD-ről a költő és Galkó Balázs előadásában)

16.00-17.00 – Kádár Katalin – közönségtalálkozó a képzőművész KÖNNYEK c. tárlatán a Cultiris Galériában

16.00-17.00 – Galambos Péter színművész Rejtő Jenőtől és Örkény Istvántól olvas fel. Galamb számos sikeres hangoskönyvünkhöz kölcsönözte már a hangját.

17.00-18.00 – Valachi Anna irodalomtörténész és Rigó Béla költő, szerkesztő beszélgetése József Attiláról

18.00-19.00 – Ki nyer ma? Mindenki, aki az évfordulókhoz kötődő kérdésekre helyes választ ad. Lehet készülni a bolt 5 éves múltjából, Örkény István, József Attila, Márai Sándor, Kosztolányi Dezső, Rejtő Jenő életéből és műveiből, de aktualitása van az űrhajózásnak is, hogy kissé légiesek legyünk.

Közreműködik Varga Kata-Lina színművész.

19.00-20.00 – Havas Judit – színház a könyvesbolt Cultiris Galériájában – Márai Sándort idézi meg a művésznő monológjában.

20.00-21.00 – Az én emlékeim, az én egypercesem
Márciusban fotó- és hangfelvételek készítésére kértük fel látogatóinkat az évfordulós témákban. Nézzük és hallgassuk meg együtt a beérkezett pályaműveket. A díjak sem maradnak el!

Forrás: Kossuth Kiadó