Az Európa Kiadó és Gryllus Dorka is kiadja magát

Harmadik alkalommal lesz Bábel-est a Művészetek Palotájában, ami ezúttal Gryllus Dorka műsorvezetésével a „Kiadások(k)” témakörét járja körül. A március 21-i eseményen fellép a hazai underground újra aktív legendája az Európa Kiadó, a Pegazusok Nem Léteznek, megrendítő családi költészetével Karafiáth Orsolya, valamint A halandóság feltételei című előadás részletével a Hodworks kortárstánc-együttes.

Európa Kiadó

Európa Kiadó

A Bábel-estek hagyománya szerint ezúttal is „összművészeti” rendezvény várja látogatóit, mégpedig abból a fajtából, amely feloldja a határokat a „magas” és a populáris művészet között. Zene és tánc, irodalom és film, hagyomány és kísérlet – beleférhet bármi, hiszen csak az számít, hogy a végén biztos legyen a katarzis. Erre pedig garanciát jelentenek a „Kiadások(k)” szereplői, akik nem kevesebbre vállalkoznak, mint hogy „kiadják” a legintimebb érzéseiket, a lelküket, a testüket, a családjukat, vagy akár egy egész kontinenst.

Két zenekar, az Európa Kiadó és a Pegazusok Nem Léteznek, egy világhírű kortárstánc társulat, a Hodworks és Karafiáth Orsolya egymásba folyó produkciói alkotják az est programját, amit Gryllus Dorka moderátorként fog egybe.

Az Európa Kiadó másfél évvel ezelőtt Annak is kell címmel új albummal jelentkezett, de nemcsak annak a számaiból, hanem a régiekből is játszani fog. Európa kiadó, Romolj meg, Mocskos idők, Megalázó, durva szerelem – megannyi klasszikus. A Pegazusok Nem Léteznek – mely a közelmúltban éppen egy Európa Kiadó szám, az Így vonulunk be feldolgozásával jelentkezett – a tavalyi év legsikeresebb debütálását könyvelhette el. Kirívó érzékenységű darabjai – mint például a Kiadó, a Gyilkosok, a Segíts nekem vagy a Mérgező – egyaránt magukon viselik a Balaton, a Trabant és a Velvet Underground, illetve a nyolcvanas évek post punkjának és napjaink gitárzenéinek a hatását, mégis megrendítően egyediek.

Karafiáth Orsolya - Fotó: Neményi Márton

Karafiáth Orsolya – Fotó: Neményi Márton

Karafiáth Orsolya ugyancsak felkavaróan őszinte arcát mutatja ezen az estén, Tükör című versciklusának édesanyjáról írt darabjaival. Mindezt tetézi a Hodworks kortárstánc társulat, melynek A halandóság feltételei című előadását a 2014-es év húsz legjelentősebb produkciója közé választotta a nemzetközi Aerowaves hálózat. Ennek harmadik tételét mutatja be Hód Adrienn társulata, a „minden akadálytól megszabadult” testet állítva középpontba.

Bábel-est – Kiadások(k)
Csak tizennyolc éven felüli vendégeinknek ajánlott!

2015. március 21., Fesztivál Színház
Közreműködők: Gryllus Dorka – moderátor, Európa Kiadó,Hodworks, Karafiáth Orsolya, Pegazusok Nem Léteznek
Rendező: Marton László Távolodó

https://www.youtube.com/watch?v=uF9V0uNPupMAz esemény facebook eventje: https://www.facebook.com/events/1558883531035974/

További információ: https://www.mupa.hu/program/kiadasok-k-2015-03-21_20-00-fesztivalszinhaz

, ,