Szándékos vakság – Szerelem – Herbert Aniko egyéni kiállítása

2015. január 30-án 19 órakor nyílik Herbert Aniko szólókiállítása Szándékos vakság – Szerelem címmel a Galéria IX-ben. A tárlatot megnyitja Szabó Imola Júlianna író, költő és Szombathy Bálint szépségkutató. Zenél a Váczi Eszter Quartet.

Fotó: Herbert Aniko

Fotó: Herbert Aniko

A legérzékenyebb terület, ahol nem merünk felelősséget vállalni: a szerelem. Ez a legfélelmetesebb terep, ahol mernünk kéne „igazságviszonyba” kerülni magunkkal és a másikkal. Ez a Szándékos vakság – Szerelem című kiállítás témája. Herbert Anikó több más művének is középpontjában az elengedés problematikája áll, olyan vezényszavakkal, mint “lemosnom”, “elhordanom”, “levennem”, “elhagynom”, “elfelejtenem” és “szeretnem”.

“A Szándékos vakság – Szerelem képeit különböző technikákkal készítettem: akvarell, kínai papír, természetes anyagok, papírinstallációk és videó. Próbálva ezzel a szerelem sokrétűségét kutatni. Végső konklúzióként egészen addig távolítani a tárgyam, amíg lehetetlen lesz a közelsége. A szerelem.” – Herbert Aniko.

A vizuális művész korábbi munkái során is reflektált kortárs irodalmi alkotásokra, ezért a most választott témához Szabó Imola Julianna tavaly megjelent Varratok című verspróza kötetéből merítette a képeit, installációi címeit és konceptuális alapanyagát.

A tárlat megtekinthető 2015. február 11-ig hétfőtől péntekig, 12 és 18 óra között illetve előzetes bejelentkezéssel.  Cím: Galéria IX, 1092 Budapest, Ráday utca 47.

Forrás: Kortárs PR