József és a színes szélesvásznú álomkabát – 200. jubileumi előadás a Madách Színházban

Ismét jubileumra készül a Madách Színház: január 19-én, hétfőn 200. alkalommal láthatja a közönség a József és a színes szélesvásznú álomkabát című musicalt.

A musicalt a Madách Színház 2008. május 31-én mutatta be Szirtes Tamás rendezésében. A jubileumi előadás január 19-én, hétfő este 19 órakor kezdődik a Madách Színház nagyszínpadán – olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A 200. előadáson a kijelölt szereposztás mellett a darab fináléjában színre lép minden szereplő, az előadás után pedig a Stúdió Színpadon folytatja az ünneplést a társulat.

Az előadás szinopszisa szerint Tim Rice és Andrew Lloyd Webber műve a József-legendán, illetve Thomas Mann tetralógiáján alapul.

Andrew Lloyd Webber és Tim Rice szövegíró kollégiumi szobatársakként találtak rá a József témára. „Felnőttpukkasztó”, szertelen művet alkottak belőle, amelyet 1967-ben oratórikus formában mutattak be. A darab már ebben a verzióban is halmozta a sikereket. „Felnőtt” színpadon, kibővítve, 1972-ben az edinburghi fesztiválon mutatták be. Webber a színpad törvényeit figyelmen kívül hagyva, egymást követő dalok laza szerkezetű sorában mesél a kiválasztott fiúról, akinek kitaszítottsága és felemelkedése a megbocsátás és a tolerancia nagy példázata.

A darab bejárta a világ nagy színpadait, és mindenütt nagy sikerrel játsszák. Webber áradó melódiái, szellemes, friss stílusváltásai szórakoztató, ironikus és ugyanakkor ihletett, katartikus élményt nyújtanak minden korosztály számára – olvasható a színház honlapján.

A József és a színes szélesvásznú álomkabát című produkció díszletét Erkel László Kentaur, a jelmezeket Rományi Nóra tervezte, az előadás koreográfusa Tihanyi Ákos, zenei vezetője Kocsák Tibor.

Forrás: MTI