„Látjuk a világot alattunk elrohanni” – Underground elektronikus fesztivál az R33 Klubban

Évzáró elektronikus szeánszon vehettek részt az érdeklődők december 28-án az R33-ban, mely méltó folytatása volt a Harmadik Ember Fesztiválnak, illetve a decemberi Entrópia Architektúra jubileumi koncertjének.

10886587_10204119291157519_1951887519_o

Ezúttal a hazai elektronikus szcénából érkeztek eladók az eseményre; zenészek, hangszobrászok, zajmerítők, „zenei korlátokat döngetők“, átadva a zene szabadságának szeretetét a hallgatóságnak.

Békés, csendes összejövetel jellemezte a fesztivált. A kényelmes fotelekben üldögélő közönség számára a zene, mint a gondolatiságot aláfestő momentum dominált.

„Bemerészkedtem“ ebbe a világba és „bonyolult körben forgó új élet“ képe tárult elém. Elmélkedés, zajok, vetítés a színpadon – mint hármas egység – bontakoztatta ki a bennem munkáló érzéseket, hogy egy irányból kiindulva sodorjon egyre mélyebbre önmagam megtaláláshoz.

10901610_10204119291037516_1628418462_o

A felszabadultság érzéséhez, önmagunk megértéséhez segédkeztek az est izgalmas, formabontó formációi:

LOMBIK: A forrasztópáka és a szigetelőszalag bűvöletében élő külvárosi családapák mindennapi frusztrációikat zajjá és lüktetéssé transzformálják. Stílusuk valahol a rákosmenti ambient, terápiás bölcsész-metál és a naiv barkács-zaj metszéspontjában helyezkedik el.

NOAHSTAS: experimental, noise, hangképroncsokból és ritmikus zajokból, visszahúzódó szinti és néhány konkrét ütem jellemzi; zenei hangszobrászat.

DRONE TRAVOLTA: drone, ambient, dub, noise, industrial, lassan építő posztapokaliptikus vízió.

STARFUNKSIMPLES: A post-rocknak csak jobb híján titulált Pécs-budapesti StarFunkSimples kísérletező instrumentális rock zenéjét a teljes szabadság jellemzi. A jelenleg trió felállású zenekar stílusokon átívelő zenéjére a post-rock textúra orientáltsága, dallamvezetése éppúgy jellemző mint a metal súlya és energiája vagy az elektronika monotonitása és a jazz szabadsága.

SINUS SPAGETTI: szürreális eklektika, ritmikus breakbeat, noise, gitárok és némi klasszikus hangszer bevetésével.

BOREALTROPICA: experimental, dub, techno.

KINZO is HERE: audiovizuális kísérleti elektronika, egy csipetnyi örült humorral megfűszerezve, experimental, breakCore, downtempo, darkambient.

Mi más is lehetett volna az esemény jelmondata mint

„Nézd a csillagokat, milyen fényesen ragyognak,
Minden rendben van ma éjjel.” (Depeche Mode: Never let me down again) 

Cikk, fotó: Libus Ágnes