Csaknem százezer látogató a Szépművészeti Rembrandt-kiállításán – Hosszabbított nyitva tartással várja a látogatókat a múzeum

Csaknem százezer látogató volt eddig kíváncsi a Szépművészeti Múzeumban október végén nyílt Rembrandt és a holland arany évszázad festészete című kiállításra. A február közepéig látható tárlat a két ünnep között hosszabbított nyitva tartással várja a látogatókat: a múzeum egy órával korábban, 9 órakor nyit és a szokásosnál egy órával később, 19 órakor zár majd, beleértve a hétfői napot is. Január első hétvégéjén szintén hosszabbított nyitva tartással várja a látogatókat a múzeum.

Február 15-én a Rembrandt és a holland arany évszázad festészete című kiállítással egyidejűleg a Szépművészeti is bezár. A rekonstrukciós munkálatok miatt a tervek szerint 2018 elején vehetik majd újra birtokba a látogatók a múzeumot.

A kiállítás az európai kultúra egyik virágkorát, a 17. századi holland művészet időszakát mutatja be. A tárlat a kor legnagyobb mestere, Rembrandt köré épül, akitől 20 remekművet láthat a közönség. A több mint 100 festő 178 alkotását felvonultató kiállításon a Szépművészeti Múzeum gazdag holland gyűjteményének legkiemelkedőbb darabjai mellé több mint 130 festmény érkezett mintegy félszáz európai és amerikai köz-és magángyűjteményből. A legjelentősebb kölcsönző intézmények az amszterdami Rijksmuseum, a stockholmi Nationalmuseum, a párizsi Louvre, a londoni National Gallery, a Los Angeles-i Getty Museum, a New York-i Metropolitan, a firenzei Uffizi és a madridi Prado. A jelentős számú Rembrandt mű – köztük a legkorábbinak ismert festménye és az utolsó önarcképe – mellett három Vermeer alkotást is láthat a tárlaton a nagyközönség.

Forrás: Szépművészeti Múzeum