Megkezdődött a Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi élelmiszergyűjtése

Megkezdődött kedden a Magyar Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi élelmiszergyűjtése, amelynek keretében csaknem 170 élelmiszerboltban várják a tartós élelmiszer felajánlásokat vasárnapig.

A szeretetszolgálat tartós élelmiszereket vár a vásárlóktól az ország 168 SPAR-üzletében a pénztárak mögött felállított máltai asztaloknál. Elsősorban lisztet, tésztát, cukrot, olajat, konzerveket és édességet gyűjtenek – olvasható a szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az Adni öröm! akció során befolyt felajánlásokból azonos értékű egységcsomagokat készítenek, amelyeket rászoruló családokhoz, egyedül maradt idősekhez, fogyatékkal élőkhöz és hajléktalan emberekhez juttatnak el.

A korábbi évek tapasztalatai alapján várhatóan idén is több tízezer ember adományaiból állítják össze a csomagokat, amelyeket már a hatnapos program ideje alatt osztani fognak, hogy karácsony előtt minden érintetthez eljussanak az élelmiszerek.

A programot idén tizennyolcadik alkalommal szervezik meg minden olyan településen, amelyen a szeretetszolgálat nagyobb intézménye, vagy önkéntes csoportja tevékenykedik. A gyűjtésben több mint kétezer önkéntes, köztük több száz középiskolás diák vesz részt.

Forrás: MTI