SoNaR X.

Idén ünnepli 10. születésnapját a hazai instrumentális pop alapvetése, a SoNaR zenekar. Ez alkalommal lesz koncert, filmvetítés, Dj, Vj, hejehuja, dáridó. Mindez december 19-én, a G3 központban.

sonar

Ha most tíz éves, akkor könnyű kiszámolni, hogy 2004 óta létezik a masszív, lüktető, filmszerű muzsikájukról azóta elhíresült SoNaR zenekar. Zenéjük – ahogy azt írták róluk –

“egyszerre lazulós és feszült. Egy instrumentális hangfolyam, melyben egyaránt fontos szereplők a digitális zajok, a hangszerek határait feszegető örök kísérletező kedv, a vizualitás élménye, és a mindezeket katarzisként feloldó pop. Folyamatos keresés és absztrakt megoldások, ingázás a downtempo és a feszült karcos rockzene között.” A kísérletező kedv a zenekar arculatában, kreatív ötleteiben is megjelenik. Az elsők között adtak Magyarországon élő online koncertet saját stúdiójukból, ennek köszönhetően a zenekar élő fellépése a világ távolabbi pontjaira is eljuthatott.

Mögöttük van két kis- és két nagylemez és számos felejthetetlen koncert, melyek közül kiemelkedik a 360°-os “körbekoncertjük”, amiről 360°-os, körpanorámás koncertklip is készült.

A zenekar az elmúlt időben kevesebbet lépett a közönség elé, viszont a termékeny hallgatás ideje alatt több új szerzemény is készült. “A szülinapi koncerten inkább előre tekintünk és igyekszünk nem múltidéző számokat játszani, hanem a friss nótákkal színesítjük a műsort” – mondja Kovács Marcell, a zenekar billentyűse. Az estére a SoNaR egy filmmel is készül. “Végel Dániel 3 éve forgat a koncertjeinken és eljött az idő, hogy végre összegyúrja, némi beszélgetéssel megspékelve. Ezen az estén lesz a premiervetítés” – avat be a részletekbe a billentyűs.

Az ünnepi estét az egyik legkreatívabb hazai elektronikus zenei előadó, Iamyank nyitja, s a buli előtt és után Dj ER pörgeti majd a lemezeket. A SoNaR koncert pedig egy speciális vizuális élménnyel is kiteljesül, Vj E külön erre az alkalomra készülő anyagával. És ezúttal a szülinapos fog ajándékozni is: a zenekar frissen elkészült weboldalára letölthető koncert felvételeket tesz fel, a rajongók nagy örömére.

Tehát SoNaR születésnap december 19-én lesz a G3 központban.(Ex gödör).

https://www.facebook.com/events/707926805951704/

Forrás: presspresso