Az év utolsó Alternative Budapestje a Palomában

Kiállítás a Palomában (Budapest, V., Kossuth Lajos u. 14-16.):
‘Alternative Budapest’ #7 by KoPé – A teljes sorozat

December 11-én a belváros patinás művészudvara, a Paloma ad teret az év utolsó és egyelőre lezáró jellegű kiállításának, melynek különlegessége lesz, hogy a teljes Alternative Budapest sorozatot, sőt, az eddig még soha ki nem állított új darabokat is meg lehet majd szemlélni egy teljes hónapon át. A kiállítást Galla Miklós nyitja meg.

bpalter-01-beatles

Megnyitó:
2014. december 11. csütörtök, 18:00 óra
A kiállítást megnyitja: GALLA MIKLÓS

A kiállítás megtekinthető:
2014. december 11-től 2015. január 17-ig
A belépés ingyenes!

Kovács KoPé Péter, az Alternative Budapest alkotója rövid idő alatt terítette a hazai és részben a külföldi netes képmegosztókat és a közösségi médiát Budapestről szóló álfotóival. Az Alternative Budapest nagyszerűsége pont abban rejlik, hogy ezeken a képeken minden megtörténik, amit kreatív elme képes kitalálni. Rengeteg kiállítást, Index címlapot, számtalan cikket és interjút felölel az Alternatív Budapest méltatása, kivesézése vagy részletezése.

Nem is alaptalanul, hiszen ismert utcáinkon megjelennek a legképtelenebb karakterek egészen a Keleti pályaudvar előtt sasszézó Beatlesig. Képzelete beépítette a Várkert bazárt a Csillagkapu Goa’uldjainak díszletével, lefolyót szerelt a Dunába és forgószelet küldött a Hősök terére is.

Pont egy év kezdődött az Alternative Budapest diadalmenete. Az első kiállítás ugyanis 2013 novemberben lepte meg a nagyközönséget. Az eltelt egy év alatt kétszer tarolt az ARC kiállításon, szinte két-három havonta nyíltak kiállításai, és az olyan döbbenetesen nagyszabású fórum is, mint a Stan Winston School of Character Arts – a maga 1,3 millió Facebook követőjével – felfedezte KoPé munkáit.

„Az utóbbi időben már a vízcsapból is Kovács KoPé Péter remekül megpimpelt Budapest-képei folynak, de ez most nagyon aktuálisra sikeredett.” – írta például az Urbanista blog a Ferenciek tere átalakítása kapcsán készített képre.

Réz András filmesztéta szavai adják vissza legjobban az Alternative Budapest sorozat esszenciáját: „Ezeknek a műveknek egy része abszolút gyorsan reagál a körülöttünk zajló eseményekre. Ha úgy tetszik, olyan művek, amelyek kommentálják a tegnapot” – majd hozzátette: „Budapest minden porcikájában!”

Most azonban bezár a bazár – (egyelőre) az utolsó, viszont legteljesebb kiállítást láthatjuk a különös kegyetlenséggel megspékelt budapesti pillanatképek portfóliójából (http://www.facebook.com/BudapestAlternative) 2014. december 11. és 2015. január 17. között.
Nem is akárhol, a Palomában (Budapest, V., Kossuth Lajos utca 14-16. félemelet.)!

alternative-bp-paloma-dec11--MEGHIVO

IDÉZETEK az Alternative Budapest kiállításról:
katARTik: „Meghökkentő, elképesztően kreatív, vicces és sokszor aktuális”
Magyar Nemzet: „Ha valami modern művészet, ez biztosan az.”
Funzine: „Néha felhívja a figyelmet létező, sokszor már-már abszurd jelenségre.”
KultúraOnline: „Egy kiállítás, amit látni kell mindenkinek.”
Népszabadság: „Kellemesen szürreális.”
Velvet: „KoPé megcsinálta a város alternatív valóságát, ami sokkal izgalmasabb, mint az eredeti”
Hír24: „Néha diszkrét, néha arcbavágós popkultúrális utalások.”
Antropos.hu: „Nem tiltakozik, nem hordoz politikai nézetet, nem akarja megmenteni a fókákat.”
Nők Lapja café: „Menőség.”
Index: „A már megunt városképbe csempészi vissza az izgalmakat.”

Köszönet:
Paloma, Funzine, MR2 – Kultúrfitnesz, Kellegystúdió, Szeretlek Magyarország, PixelDesigners Magazine, Urbanista, B+P, KunsztBlog, EpicMedia, Antropos.hu kulturális online magazin
Forrás: Paloma