Gazdát keres Johnny, a színészkutya

Az Egerek és emberek című Steinbeck színmű premiere november 28-án lesz a Békéscsabai Jókai Színházban, a díszbemutató pedig november 29-én látható. Az előadás kapcsán kutya válogatást hirdetett a teátrum.

Johnny

Johnny

A Candy kutyája szerepére több önként jelentkező is akadt a Csabai Állatvédők Gyepmesteri telep és kutyamenhelyén, ahová több alkalommal is ellátogatott Pataki András, az előadás rendezője. A különleges feladatra olyan kutyára volt szükség, aki nyitott az emberekre, jól tanítható, aranyos, játékos, de fegyelmezett. Hosszas mérlegelés után a Jókai Színház stábja úgy döntött, hogy Johnny lehet a szerencsés kiválasztott.

Johnny, Kovács Frigyes

Johnny, Kovács Frigyes

Nagyon örülök, hogy engem választott a rendező úr. Még nem voltam színpadon, de izgalmas kihívásnak tartom. Másfél éves, terrier keverék vagyok. Nem emlékszem, hogy miként kerültem az utcára. Egy kedves párt kezdtem követni, akik bevittek a Csabai Állatvédőkhöz, ahol nagyon jól bántak velem. Nagyon hálás vagyok, sokat segítettek, de örülök, hogy eljöhettem a menhelyről és kipróbálhatom magam színészként. Így talán vonzóbb lehetek a leendő gazdim számára, akinek nagyon várom a jelentkezését – mondta vágyakozva Johnny.

Úgy tűnik, hogy Johnny minden kritériumnak megfelel. Ahogy megérkezett a színházba, bele is vetette magát a munkába: már az első napján fegyelmezetten próbált és böngészte a próbatáblát, hogy le ne késsen a következő jelenetről. Az viszont egy kis zavart okozott, amikor megugatta a saját tükörképét a próbateremben.

Johnny, Katkó Ferenc

Johnny, Katkó Ferenc

A társulat tagjainak gyorsan a szívébe lopta magát az aranyos kutyus, mindenki szerint igazán tehetséges és sokra hivatott. Jól érzi magát a színházban, de keressük azt a kedves színház- és kutyabarátot, akinél igazi otthonra lelhet Johnny, Békés megye első számú színészkutyája. Olyan gazdajelöltek jelentkezését várjuk, akik vállalják, hogy a jövő heti bemutatóig rendszeresen elhozzák őt a próbákra, aztán pedig az előadásokra. Az örökbefogadónak természetesen két főre szóló tiszteletjegy jár a bemutatóra és a teátrum vezetősége egyéb ajándékokat is kilátásba helyezett. A gazdik jelentkezését a 20/510-0322-es telefonszámon, vagy a raganymisa@jokaiszinhaz.hu e-mail címre várjuk, addig is rendszeres önálló blog bejegyzéssel jelentkezik Johnny a jokaiszinhaz.hu oldalon.

Cikk, fotó: Ragány Misa

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház