ASzPIK POP-UP bolt és bemutatóterem a PALOMÁBAN!

Az ASzPIK (Alkotói Szombati Piac a Kertben) egy havonta megrendezett alkotói, kézműves és termelői piac Pécsett, ami most első alkalommal mozdul ki a városból és a Palomába költözik! Négy napon keresztül olyan művészekkel, designerekkel lehet találkozni, akiket egyáltalán nem vagy csak ritkán lehet elérni a fővárosban.

Az esemény a Kortárs Ellátó Csoport (KOREL) szervezésében valósul meg, melynek tagjai alapvető gondolatként tekintenek a közösségi bevonásra, a közösségi tervezésre. Céljuk a kölcsönös, szolidáris együttműködés kereteinek kialakítása, a közösségi érdek hangsúlyozása az egyénivel szemben, melyekhez szorosan hozzátartoznak a demokratikus, egyenrangú kapcsolatok. A piac globális hatásával szemben a helyi közösségek fenntarthatóságát tartják értéknek.

Az ASzPIK-PALOMA projekt a célja a Pécsről érkező kreatív tudás megjelentetése Budapesten, ezáltal új piaci kapcsolatok szerzése, országos ismertség növelése.

A KOREL egy belvárosi, frekventált helyen lévő, könnyen megközelíthető, kedvező nyitvatartási idejű helyszínt keresett a pop-upnak, ahol az „utcáról betérő” látogatók és a célirányos érdeklődők számára egyedi környezetben prezentálhatják és értékesíthetik a termékeket. A kreatív atmoszféra, amelyet a Paloma designer bemutató termei biztosítanak fontos szempont volt a helyszín kiválasztásnál.

Az ASzPIK pop-up tervezői:
Chic Street Design
www.facebook.com/pages/Chic-Street-Design/600260983428971  – ruhák és textil ékszerek
Naturaconte www.facebook.com/naturaconte – természetes kozmetikumok manufaktúra
Arteria www.facebook.com/arteriaindustrials – igényes hulladék anyagokból rekreált prémium bútorok és izgalmas dekor tárgyak
Dobozka Manufaktúra www.facebook.com/dobozkamanufaktura – egyedi formára hajtogatott, saját grafikával ellátott és lehetőség szerint ragasztásmentes papírdobozok
Steiner Lídia llustrations www.facebook.com/pages/L%C3%ADdia-Steiner-Illustrations/207200689353815 – mesekönyvek, illusztrációk
Bánkúti Szabina Handmade Necklace
www.facebook.com/SzabinaBankutiHandMadeNecklace – ékszerek
PickForm www.facebook.com/PickForm – 3D
ellester manufactuRE www.facebook.com/pages/ellester-manufactuRE/1477112562501034 – home decor
Mybabyhug www.facebook.com/mybabyhugcom – babahordozók
Liidia www.facebook.com/pages/Liidia/627284304048278 – női ruha

Időpont: Szerdától-szombatig, 2014. november 26-29.
(hétköznap 11-19h, szombaton 11-15h)
Az ASzPIK a Palomában egy közös pop-up bemutatóterem, ahol a pécsi és környéki tervezők kiállíthatják és értékesíthetik a saját termékeiket.
Helyszín: PALOMA, 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16. félemelet
Nyitvatartási idő: H-P: 11-19 és Szombat: 11-15, Vasárnap: zárva

aszpik paloma plakat

Forrás: PALOMA