Speciális védelmet kaptak a Csontváry-grafikák

A Janus Pannonius Múzeum (JPM) nemrég hosszabbította meg szerződését a Magyar Nemzeti Galériával, így elmondható, hogy hosszú távon is Pécsen maradnak a Csontváry-kiállítás letétbe helyezett műtárgyai. A JPM restaurátor munkatársai a kiállítás két termében összesen 14 grafikát láttak el speciális fényvédelemmel az állagmegóvás érdekében.

Pécs, 2014. október 6. – A műtárgyak elé a korábbi egyszerű üveg helyett a Hermann Üveges Vállalkozás által megmunkált, magyar fejlesztésű, tükröződésmentes, UV-szűrőréteggel ellátott üvegborítást helyeztek el. Ez a speciális Guardian Brilliance-üveg a természetes és mesterséges UV-fény majdnem 100%-át képes kiszűrni, így semlegesíti annak ártalmas hatását, mindezt a teljes színhűség megtartása mellett.

Az áprilisban megnyílt Leonardo, a reneszánsz zseni című tárlatra irányuló figyelemnek köszönhetően még jobban reflektorfénybe került a JPM többi kiállítása. A JPM összáltogatószáma – a Leonardo-kiállítás nyitása óta – elérte a 115 ezret, a három nagy állandó kiállítás (Csontváry, Vasarely, Zsolnay) látogatóinak száma pedig jelentős mértékben nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest.

A Leonardo, a reneszánsz zseni című kiállítás és a Csontváry-tárlat október végéig megtekinthetők a Leonardo-kiállításra szóló, kedvezményes árú kombinált jeggyel is. 

„Leonardo, a reneszánsz zseni” című kiállításról

A pécsi „Leonardo, a reneszánsz zseni” című tárlat minden idők legátfogóbb Leonardo-kiállítása a polihisztor mérnöki és tudományos munkásságáról, amely Európában először Pécsett látható. A kiállítás bemutatja a reneszánsz lángelme közel 60 méret- és korhű találmányát. A tárlat a Janus Pannonius Múzeum két helyszínén, a Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde u. 5.) és a Martyn Múzeumban (Pécs, Káptalan u. 4.) látogatható 2014. október 31-ig, a hét minden napján 10-től 18 óráig.

További információk: www.leonardopecs.hu

A legfrissebb hírek, információk: https://www.facebook.com/leonardopecs

Osztálykirándulások szervezéséről információ kérhető a kiállítás weboldalán, a jegyvásárlás menüpontban megadott telefonszámokon, továbbá a leonardopecs@gmail.com e-mail címen.

A kiállításra utazóknak a MÁV-Start Zrt. 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít, további információ: http://pecsimuzeumok.hu

A Janus Pannonius Múzeumról: http://www.jpm.hu/

Forrás: WELL PR