A design tükrözi és meghatározza életminőségünket – PALOMA @ Design Hét Budapest 2014

A Design Hét Budapest 2014 – a formatervezés fesztivál – keretében az egyik legpatinásabb és legérdekesebb helyszínen, a Palomában is rengeteg izgalmas programmal várják az érdeklődőket október közepéig.

x_DSC4145

x_DSC4151

Csodálatos helyen, az V. kerület közepén, a Wagner-ház belső udvarának félemeletén évek óta üresen álló helyiségekbe tavasszal újra élet költözött, a Paloma projekt. Olyan egyedülálló, művészeti és kulturális kiállítótér, bemutatóterem, nyitott műhely és rendezvényhelyszín várja a látogatókat, amely elsősorban a kortárs magyar kreatív tehetségeknek biztosít bemutatkozási, kiállítási lehetőséget és közösségi teret egyaránt.

x_DSC4163

A ház belső udvarában lehet felmenni az összesen 230 nm-en található helyiségekbe. Az önerőből felújított, 10-20 négyzetméteres szobákban otthonra leltek állandó üzletek, nyitott műhelyek és kiállítóterek egyaránt. Utóbbiak változó programokkal, kiállításokkal, előadásokkal, workshopokkal, pop-up programokkal várják a látogatókat a Design Héten is.

x_DSC4156

x_DSC4154

A rendezvény ideje alatt Mastalli Zsuzsanna interaktív és Rikov Eco Print Textile kirakat és a EOSinE pop-up kiállítása mellett folyamatos programok keretében az érdeklődők is belekóstolhatnak a designerek életébe oly módon, hogy maguk is készíthetnek kreatív dolgokat. A különböző időpontokban induló workshopok keretében vászontáskát, párnahuzatot festhetnek, nemezelhetnek, többféle technikával kiegészítőket készíthetnek, lakásdíszeket, ékszereket alkothatnak hulladékokból vagy újíthatnak fel. A divatbemutatók, installációk megtekintése mellett különböző témájú előadásokkal is készültek a szervezők, de nem mindennapi élményt nyújt az Otthon-relax-fények elnevezésű, kimondottan a Design Hétre, az 5. szobában berendezett különleges enteriőr megtekintése is.

x_DSC4168

Egészen október 18-ig látogathatók azok, az ArtKRAFT által létrehozott workshopok, amelyek az újrahasznosítás jegyében valósulnak meg. Az ipari bútorokat felújító cég mester- és szakemberei ugyanis a vásárlóikkal együtt hisznek abban, hogy az általuk újra életre keltett bútorok és kiegészítők történeteket hordoznak, és elődeink mindennapjairól mesélnek. Bármi is legyen a titok, szívesen nézelődtem én is közöttük.

Tóth Judit Nikoletta
Fotó: Kaunitz Miklós

Paloma: https://www.facebook.com/PalomaBudapest?fref=ts

Részletes program: Nekünk nyolc! – Design Hét Budapest 2014 @ PALOMA

,