„A kortárs művészet a rólunk készült lenyomat” – ART MARKET BUDAPEST 2014

ART MARKET BUDAPEST 2014
Nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár – 2014. október 9-12. Budapest Millenáris

Ma délelőtt a rendezvénynek otthont adó színhelyen, a budapesti Millenáris területén mutatták be a sajtó képviselőinek az október második hétvégéjén megrendezésre kerülő, a kelet-európai régió vezető kortárs képzőművészeti vásárának és kiállításának eseményét, amelyre több mint 22 ezer érdeklődőt várnak.

Fotó: ArtNews.hu

Fotó: ArtNews.hu

Az idén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő rendezvény most először az új arculattal és koncepcióval jelentkező CAFe Budapest Kortárs Fesztivál kiemelt partnere lett, így új művészeti ágak bevonásával még több kultúra- és művészetkedvelőt szólítanak meg programjaikkal.

Fotó: ArtNews.hu

Fotó: ArtNews.hu

A sajtótájékoztatón részt vett Ledényi Attila igazgató, Káel Csaba a MÜPA vezérigazgatója, Kőrösi Orsolya a Mai Manó Ház és a Capa Központ vezetője és Gajzágó György, a Bergman Kortárs Művészeti Galéria vezetője is. A megrendezésre kerülő eseménynek otthont adó 6000 nm-en két hét múlva 20 országból, több mint 100 kiállító standjánál 500 művésznek biztosítanak bemutatkozási lehetőséget a szervezők.

Fotó: ArtNews.hu

Fotó: ArtNews.hu

A rendezvény keretében most indul útjára az ART PHOTO BUDAPEST szekció, amely Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vására lesz. A tíz országból érkező kiállítók már az idén megtöltenek egy teljes kiálllítási csarnokot. A fotóművészet kedvelői nem csak a vásár területén de – a Mai Manó Ház és a Capa Központ aktív részvételének jóvoltából – a Fotóutca Fesztiválon is részt vehetnek.

Fotó: ArtNews.hu

Fotó: ArtNews.hu

A szervezők idén is választottak egy kiemelt témát bemutatásra, amely Berlin lett. A BERLinBUDAPEST fesztivál keretein belül nyolc kiállítási standon mutatják be a német főváros színes művészeti életét, de külső eseményeken is találkozhatunk Berlin köré fűződő eseményekkel, így a Budapest különböző pontjain zenével, az A38 hajó kiállítóterében kiállítással, és streetart művészek performansz előadásával is várják a közönséget.

Fotó: ArtNews.hu

Fotó: ArtNews.hu

A sajtótájékoztató egyben az eseményhez szorosan kötődő sCULTURE, a parkban látható szoborkiállítás megnyitójaként is funkcionált. A szobrokat éjjel-nappal megtekinthetik mától az arra sétálók, sötétedés után kivilágítva. A vásár ideje alatt 30 darab rendezhető beltéri szobrot is kiállítanak majd a vásár helyszínén a szervezők. Ezzel nem csak impozáns környezetet biztosítanak, de szó szerint testközelbe és a figyelem középpontjába hozzák ezt a művészeti ágat is.

Fotó: ArtNews.hu

Fotó: ArtNews.hu

A vásár ideje alatt múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várják az iskolás korosztályt. Az INSIDE ART program keretében pedig kerekasztal-beszélgetéseken és könyvbemutatókon vehetnek részt a kortárs művészetekről még többet tudni vágyó érdeklődők.

Az Art Market október 9-én 11 órától várja az érdeklődőket. A rendezvény minden nap este 20 óráig nyitva tart kivéve az utolsó – október 12-i –  napon,  amikor meghosszabbított nyitva tartással este 22 óráig várják az ide látogatókat.

Szerkesztette: Tóth Judit Nikoletta
Fotó: ArtNews.hu