Amerikai rocksztár az Argo2 egyik főszereplője

Az IGNITE nevű kaliforniai melodic hardcore/punk rock együttes, több mint 20 évvel ezelőtt alakult. Az igazi áttörést a 2000-ben megjelent Place Called Home című albumuk hozta meg számukra. Azóta zenéjüket a világ minden táján ismerik. Frontemberük, – aki egyben a Pennywise rockegyüttes énekese is – a magyar származású Téglás Zoltán, aki az idén ősszel bemutatásra kerülő ARGO2 című magyar akció-vígjátéknak egyik főszereplője is lett.

Téglás Zoltán az IGNITE  frontembere

Téglás Zoltán az IGNITE frontembere

„Zoli a japán szindikátus amerikai beépített emberét alakítja, akinek lojalitása a japán klánhoz megrendíthetetlen. Ő az, aki akár puszta kézzel is képes bárkit megölni. A zenekaruk nagy rajongójaként régóta követem a munkásságát. A véletlenek furcsa egybeesése pedig, hogy az Argo2 forgatása idején Zoli pont Magyarországon tartózkodott. A forgatás megkezdése előtt 1 nappal mutattak be minket egymásnak, amikor már természetesen az Argo2 is szóba került, Zolit pedig egyből érdekelte a dolog. Eredetileg erre a szerepre egy német-amerikai származású színészt szemeltem ki, de mivel még ott helyben csináltunk egy próbaforgatást, nem volt kérdés, hogy Jackson karakterét neki találták ki.”– emlékezett vissza Árpa Attila rendező.

Árpa Attila és Téglás Zoltán

Árpa Attila és Téglás Zoltán

„Örömmel vállaltam a felkérést, hiszen olyan nagy magyar színészekkel dolgozhattam együtt, mint Kovács Lajos, Bicskey Lukács, Scherer Péter vagy éppen Bán János. Ez a forgatás külön színfoltja volt a tavalyi nyárnak” nyilatkozta az énekes, aki zenekarával együtt éppen egy nagyszabású koncertre készül, hiszen a székesfehérvári FEZEN-re kaptak meghívást, ahol augusztus 1-én este 20.30-tól a nagyszínpadon lépnek fel.

„Anno 2008-ban egy nagyszabású koncertsorozat részeként is felléptünk már a FEZEN klubban, akkor 58 koncertünk volt 60 nap alatt. A zenekar életében volt jó pár olyan időszak, amikor azt is nehezen tudtuk követni, hogy mikor melyik országban vagyunk, hiszen folyamatosan a turnébuszban éltünk. De mindig, úgy gondolom, ha este felmegyünk a színpadra muszáj a maximumot adnunk. Azok a srácok a színpad előtt most jöttek el, nekik ez AZ ESTE, és nem tehetjük meg, hogy ne adjunk bele mindent! Így akik pénteken, a FEZEN-en is velünk tartanak, azok számára egy kis ARGO2-s meglepetéssel is készülünk” – tette hozzá sejtelmesen Téglás Zoli.

Forrás: Mahagony
,