OH YEAH DAY – A KLASSZIKUS JAZZ VILÁGNAPJA 2014

INGYENES AJÁNDÉKKONCERT

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
2014. augusztus 3., vasárnap, 19 óra

Ünnepelje velünk együtt Louis Armstrong születésnapját!
 
19.00 Freemen Jazz Band
20.00 Bohém Ragtime Jazz Band

OhYeahDay_20140803_MKVM_01

OH YEAH DAY – A KLASSZIKUS JAZZ VILÁGNAPJA

A kecskeméti Bohém Ragtime Jazz Band által indított Oh Yeah mozgalom célja, hogy a klasszikus jazz nemzetközi ünnepévé váljon Louis Armstrong születésnapja, augusztus 4-e. 2011 óta világszerte kilenc országban (Anglia, Ausztrália, Brazília, Hollandia, Németország, Spanyolország, Szlovákia, USA és Magyarország) voltak Oh Yeah Day-koncertek, Texasban Oh Yeah Day Fesztivált is rendeztek.

MI AZ AZ „OH YEAH”?

Az Oh Yeah az élet igenlését jelenti: az az érzés, amikor kiszakad belőlünk egy „Oh Yeah” …elismerésünk jeleként, egy jó koncerten, egy jó ital vagy egy csodálatos nő láttán. Az Oh Yeah életérzés a szabadság zenéjén, a jazzen keresztül törhetett fel először szabadon és terjedt el világszerte. Élje át mindenki ezt az érzést a Louis Armstrong születésének évfordulójához, augusztus 4-éhez legközelebb eső hétvégén! Oh yeah!

MIÉRT A KLASSZIKUS JAZZ?

Az Oh Yeah az életigenlés esszenciája. Az életöröm végtelenül egyszerű, a világon mindenki számára érthető megnyilvánulása, ami a legtöbbek szemében a klasszikus jazz királyához, Louis Armstronghoz kötődik. Ő volt az, aki ezt az egyszerű, mégis kifejező szókapcsolatot rendszeresen használta zenéjében. Az Oh Yeah-érzés az, ami elfeledteti az emberrel a hétköznapi gondokat. Az Armstrong-féle életöröm azóta sem változott, s noha minden zenei műfajnak megvan a maga „Oh Yeah”-je, a klasszikus jazz az egyetlen, aminek lényege máig változatlanul él. És ebből az Oh Yeah-ből tört felszínre később a blues, a rhythm and blues, a rock’n’roll, a rockabilly, a funky, innen ered Elvis, a Beatles és a hippi-korszak. Ez az az érzés, ami örökké velünk lesz, amire mindig vágyni fogunk, zenével, vagy anélkül. Akkor is, ha esetleg nem tudjuk, hogy a forrás a klasszikus jazz, Louis Armstrong.

A zenéket a helyszínen megfesti Külüs László Barcsay-díjas festőművész.

A koncert előtt-alatt-után jazz CD/DVD/póló börze ÓRIÁSI kedvezményekkel!

Mindenkit szeretettel várunk!

Szervezők: Kecskeméti Jazz Alapítvány, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

www.ohyeahday.com, www.bohem.hu, www.mkvm.hu

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum