Bánkitó Fesztivál hatodszor

Hatodik alkalommal rendezik meg a Bánkitó Fesztivált. A Nógrád megyei településen csütörtöktől szombatig gyönyörű környezetben, a gazdag zenei választékon túl civil és kulturális programokkal várják az érdeklődőket három napon át.

Az idei fellépők között lesz az északi színpadon és a tószínpadon a Mary PopKids, az Akkezdet Phiai, a Bëlga, a Zagar, a Middlemist Red, Hó Márton és a Jégkorszak, Népi Papa és a Haverok, a Fran Palermo, a Carbovaris, a Qualitons, a Puszi vagy a Naked Truckers. A BAR72 színpadon 28 dj lép fel a három nap alatt – tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

Az összesen tizenegy programhelyszínen lesznek színházi előadások (Tünet Együttes, Budapesti Anarchista Színház, Nem Privát Színház, Soharóza), gyerek- és családi programok. Új helyszín az S10 cirkusz, emellett a korábbi éveknél több és sokszínűbb civil program lesz a fesztiválon, ezek többségét a művészet és az aktivizmus kapcsolata határozza meg.

Leköltözik Bánkra a PLACC Fesztivál, jelen lesz mások mellett a Kettős Mérce, a Cink brigádja, a pszichológus Nagycsoport, a Mérei Ferenc Szakkollégium és a noppa építész-designer csapat.

Forrás: MTI