Legénybúcsú – Musical bemutató Miller Zoltánnal és Mészáros Árpád Zsolttal

A nyár folyamán Komáromban a musicaleké lesz a főszerep, hiszen az első alkalommal megrendezésre kerülő nyári programsorozat, a KomáromFeszt 2014. keretében több zenés előadást is láthat a közönség, amelyek között megtalálható a Magyarock Dalszínház új ősbemutatója is.

IMG_3899

A társulat a korábbi hagyományait folytatva az idei évben is új saját szerzésű művel lép a közönség elé. A Legénybúcsú című új musical comedyt 2014. július 18-19-20-án mutatják be musicalsztárok közreműködésével a Csokonai Szabadtéri Színpadon, amelyet kimondottan a nyári játékok apropóján létesítettek. Másik Lehel zeneszerző, és Vizeli Csaba, a darab írója korábbi, komolyabb témájú műveik (Klapka, Fehérlaposok, A púpos) után most egy kicsit könnyedebb vizekre eveztek, hiszen egy legénybúcsú vidám történetét álmodták színpadra. A humoros dialógusokban, pikáns szituációkban bővelkedő zenés vígjátékot története során először élő zenekari kísérettel mutatja be a Magyarock Dalszínház, amelyben a társulat tagjaiból alakult Magyarock Musical Band működik közre.

karpat-medencei-boraszok-es-zeneszek-talalkozoja

Időpont, helyszín: 2014. július 18-19-20. 20.00 (esőnap: július 21.) Komárom, CSMK Szabadtéri Színpad

A bemutató után a musical országos turnéra indul!

Legénybúcsú – új magyar musical comedy ősbemutató
Írta: Vizeli Csaba
Zeneszerző: Másik Lehel

A férfi baráti társaságok egyik legkedveltebb eseménye a legénybúcsú, amely a házasélet korlátai közé való önkéntes bezárkózás előtti utolsó szabad, borgőzös és szabados szórakozásról, és az agglegényélet búcsúztatásáról szól – ahol mindent szabad, még azt is, amit tiltanak –, na, meg persze természetesen a nőkről, és a hozzájuk fűződő viszonyról.

Így van ez a darab szereplői esetében is, akik eme jeles eseményre készülnek közkedvelt törzshelyükön, a Didi Bárban. A társaság tagjai különböző társadalmi helyzetüknek, és aktuális tevékenységüknek köszönhetően mind-mind mást várnak az estétől, de egyben mindannyian megegyeznek: nő az márpedig kell!

A táncos lány személye látszólag megoldott, de a személyével kapcsolatban számtalan probléma merül fel az este során, és az is kiderül, hogy nem ok nélkül van a bulin.

A szereplők között megtalálhatók a mai magyar társadalom legkülönfélébb rétegeinek karakterei, s ez is számos vidám félreértésre ad okot. Az események során kibuknak korábbi feszültségek, egyéni- és házassági problémák, családi viszályok is, de mint minden férfitársaságban, a nőkérdésen kívül terítékre kerül például a mai magyar futball, és az elektromos zene is.

A mulatságos, pikáns epizódokban bővelkedő történet középpontjában a házasság, az agglegényélet és a házasélet közötti különbség, a család, a barátság, az érzelmek és az érzelmi kapcsolatok fontossága áll, és ezek mentén számos kérdés és probléma is felvetődik az este során.

Hol van a menyasszony? Hogy működik a horgászás a házasságkötés után? Miért nincsenek nők a bulin, és miért érkezik rendőr a legénybúcsúra?

A történetet fülbemászó dallamok és pajzán dialógusok kísérik, és röpítik el a nézőt Didi Bárjába, ahol egy felhőtlen szórakozást nyújtó zenés vígjáték keretében élhetik át a különleges legénybúcsút, ahol egy kicsit minden máshogy történik, mint ahogyan várnánk.

SZEREPLŐK:
Karó, a nők bálványa – MILLER ZOLTÁN
Susu, a vőlegény – SZŰCS JÓZSEF
Tyutyu, bőrgyógyász, Susu bátyja – MÉSZÁROS ÁRPÁD ZSOLT
Ász, üzletember, volt zenész – ZÖLD CSABA
Csalán, a sportoló – SZAKÁCS PÉTER
Didi, bártulajdonos – BARABÁS KISS ZOLTÁN
Lennon bá, Susu és Tyutyu apja – FORGÁCS PÉTER
Szoszó, a szégyenlős táncoslány – KUCZMANN ÁGNES
Dzsoni, sztriptíz táncos – TIHANYI DÁNIEL
Cuncus, Tyutyu felesége – VÉGH EDINA

Közreműködik:
a MAGYAROCK MUSICAL BAND
MEDVECZKY SZABOLCS
Zenei rendező: MÁSIK LEHEL
Jelmez: MÁSIKNÉ VIZELI ANITA
díszlet: SIKLÓSI JÓZSEF Ybl-díjas építész
A rendező munkatársai: KORMÁNYOSI MIKLÓS, dr. GYURICZA MIKLÓS
Rendező-koreográfus: BAKÓ GÁBOR – VIZELI CSABA

Az előadásokra jegyek kaphatók a Ticketportal hálózatában, illetve komáromi Közösségi Házban és a Tourinform Irodában. Információ: www.kominfo.hu

Forrás: Magyarock Dalszínház

unnamed

Köszönjük az Anita Hungária Kft. támogatását!