Rekord látogatószám a pécsi Leonardo-tárlaton a Múzeumok Éjszakáján

Az idei pécsi Múzeumok Éjszakáján a leglátogatottabb tárlat a „Leonardo, a reneszánsz zseni” című kiállítás volt. A Janus Pannonius Múzeum összlátogatószáma egy éjszaka alatt több mint nyolcezer fő volt, amely 30%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest.

IMG_9429

A Múzeumok Éjszakáján a pécsi múzeumokban egyidejűleg tizennégy helyszínen zajlottak a programok, amelyekre több mint nyolcezer vendég érkezett. Az összes látogató negyede az Európában először Pécsett látható Leonardo-kiállításra volt kíváncsi. Tömegeket vonzottak az óránként induló tárlatvezetések és óriási sikert könyvelhet el a „Leonardo más szemmel” című program is, amelyen dr. Dorn Klára szemész főorvos és dr. Solt Jenő belgyógyász főorvos „boncolgatta” Leonardo da Vinci anatómiai rajzait.

IMG_9441

Jelentős volt az érdeklődés a Mecseki Bányászati Múzeum földalatti kiállítása iránt is, ahol a Dinoszauruszok világát bemutató kézműves foglalkozásokon közel kilencszázan fordultak meg. A JPM legnagyobb állandó kiállításait, a Csontváry, Vasarely és Zsolnay remekműveket több ezren csodálták meg, és hosszú sorokban követték a hagyományos tárlatvezetéseket. Százakat vonzottak a Reneszánsz Kőtár és a Kőkert programjai – a Fegyver mustra, az irodalmi félóra, Séta a Múzsák kertjében, valamint a Pécsi Kamarakórus és Mecsek Kórus koncertje. A múzeumok utcájától távolabb eső Természettudományi, Néprajzi és Várostörténeti Múzeumok programjai ugyancsak népszerűek voltak. Több száz érdeklődő volt kíváncsi a „Konyha a Tükörben” időszaki kiállítás kapcsán szervezett palacsintasütésre, amely természetesen a nagymamák receptje alapján készült.

Ezek a népszerű tárlatok, valamint a JPM további állandó és időszaki kiállításai egész nyáron át várják a helyi és a Pécsre kiránduló látogatókat.

IMG_9446

„Leonardo, a reneszánsz zseni” című kiállításról

A pécsi „Leonardo, a reneszánsz zseni” című tárlat minden idők legátfogóbb Leonardo-kiállítása a polihisztor mérnöki és tudományos munkásságáról, amely Európában először Pécsett látható. A kiállítás bemutatja a reneszánsz lángelme közel 60 méret- és korhű találmányát. A tárlat a Janus Pannonius Múzeum két helyszínén, a Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde u. 5.) és a Martyn Múzeumban (Pécs, Káptalan u. 4.) látogatható 2014. szeptember 30-ig, a hét minden napján 10-től 18 óráig.

További információk: www.leonardopecs.hu

A legfrissebb hírek, információk: https://www.facebook.com/leonardopecs

Osztálykirándulások szervezéséről információ kérhető a kiállítás weboldalán, a jegyvásárlás menüpontban megadott telefonszámokon, továbbá a leonardopecs@gmail.com e-mail címen.

A kiállításra utazóknak a MÁV-Start Zrt. 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít, további információ: http://pecsimuzeumok.hu

A Janus Pannonius Múzeumról: http://www.jpm.hu/

Forrás: Well PR