Bor és folk a Kerekes Banddel

A Kerekes Band egri zenekarként szinte elválaszthatatlan a bortól. Betyár néven már saját boruk is volt, gyakran lépnek fel boros és gasztronómiai rendezvényeken. Mivel idén nyáron Budapesten csak a Kobuci Kertben koncerteznek, úgy gondolták, ezeket az alkalmakat még különlegesebbé teszik. Folk & Bor elnevezésű programsorozatukon mindig egy-egy egri borásszal és boraival hangolódnak az esti koncertre.

Kerekes Band - Folklore Man

Kerekes Band

A boros rendezvénysorozattal a zenekar célja az Egri Borvidék népszerűsítése mellett az, hogy a kötetlen hangulatú borkóstoló közben a rajongókkal már a koncert előtt személyesebb kapcsolat alakuljon ki. A sorozat első vendége áprilisban Simon József, az egri Simon Pincészet vezetője volt. Vele már régóta szoros kapcsolatot ápol a zenekar, 2011-ben ugyanis a Kerekes Band hivatalos borát, a limitált szériás 2006-os Bikavér Superiort közösen hozták forgalomba. Május 29-én a banda és a közönség a St. Andrea Pincészet boraival hangolódhat az esti bulira. A borászat vezetője, Lőrincz György 2008-ban az Év Borásza díjat is kiérdemelte, így nem meglepő, hogy borai egyet jelentenek a minőséggel, a letisztultsággal és a modernséggel, igazi kuriózumként szolgálnak a borvidékre érkezőknek.

A borkóstolót egészen augusztusig minden hónapban egy adott stílus köré épített tematikus koncert követi. E hét csütörtökön a Kerekes Band vendége Szabó Balázs lesz. Hasonló gyökerek, mégis két teljesen más zene. Népzene és mégsem az. Május 29-én a keresztútnál találkozik a két gondolat, hogy a népzenéből merítve a zenészek megtalálják a közös pontot. Egy igazi folk tobzódás várható, ahol két dudás lesz egy csárdában, akik ráadásul jól megférnek egymással. A múlt és a kortárs találkozása, azaz Folk & Folk.

Forrás: Kerekes Band