„A hetedik te magad légy” – 7. Ördögkatlan Fesztivál 2014. augusztus 5-9.

Hetedik alkalommal rendezik meg idén az Ördögkatlan Fesztivált. A hét mágikus szám: hétévente megújul testünk minden sejtje, hét színből áll a szivárvány, hét pöttye van a katicabogárnak és hét feje van a sárkánynak, akit a legenda szerint csak hetedhét országot bejárva lehet legyőzni. Ha meg akarjuk tapasztalni milyen egy összművészeti fesztivál akkor viszont elég, ha augusztus elején lemegyünk Baranyába, Pécstől délre és a fesztiválnak helyet biztosító falvak egyikében – vagy mindegyikében – eltöltünk néhány tartalmas napot.

Az összművészeti jelszó ezen fesztivál esetében elsősorban a műfaji sokszínűséget jelenti. A szervezők célja alapvetően az, hogy az emberség, a sokszínűség és a minőség kapjon helyet az öt napban, a hat helyszínen: Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya, Vylyan Pincészet, Szársomlyói Szoborpark, Beremend.

Ezekhez a garanciát a fesztivál védnökeinek választott személyiségek: Cseh Tamás és Törőcsik Mari művészi és emberi minősége biztosítja. Az esemény programjainak összeállításakor sem anyagi, sem politikai szempontokat nem tartanak szem előtt, így őrzik meg a rendezvény tartalmi minőségét és sokszínűségét.

A 2008-ban még Cseh Tamás által megnyitott első fesztivál óta ugyanarra a koncepcióra épül minden. A lényeg, hogy olyan esemény jöjjön létre itt évről-évre, amely a kulturális turizmus egyik központjává emeli a helyszínt biztosító környéket. Teszik ezt úgy, hogy a világ minden tájáról meghívott művészekkel, színházi és zenei előadásokkal, irodalmi és kézműves programokkal várják az ideérkező látogatókat kortól, nemtől függetlenül. Az elmúlt évben már 28 ezer embernek sikerült egy politikai-, nyelvi- és országhatárokon átívelő kultikus közösségi teret biztosítaniuk. Az idő halad, elérkeztünk a hetedik fesztiválhoz, ahol a hetedik te magad légy.

Tóth Judit Nikoletta

Részletes információ a 7. Ördögkatlan Fesztiválról

Kapcsoló cikk: Ördögkatlan – A Katona József Színház és Lajkó Félix az idei díszvendégek között