Huszonegyedik századi mese az almák és emberek örök barátságáról – Almaszósz, zenés mesejáték a Magyar Színház két almásládájába pakolva

A kisóvodás korosztályt is várja a Magyar Színház Almaszósz című darabjával, amelyet Böszörményi Gyula írt, és a zenét a kicsik nagy kedvence, az Alma együttes és Buda Gábor szerezte.

Fotó: Dóka Attila/Amdala (forrás: Magyar Színház)

Fotó: Dóka Attila/Amdala (forrás: Magyar Színház)

A történetben Mimi és Titi, a két elkényeztetett XXI. századi gyerek a nagyszülők vidéki almáskertjébe „kényszerül” a nyáron. A városi gyerekek el sem tudják képzelni „elektronikus kütyüjeik” nélkül a nyarat. De minden másként alakul…

Hiányzik az Ipod vagy nincs wifi? Ne essünk kétségbe, mert Alsó- és Felsőági Ágbogas Gyümimanó és a kitagadott Jonatán herceg segítségével ki kell szabadítanunk Idared hercegnőt, aki mellesleg II. Golden Delicious almakirály egyetlen leánya. A kicsiknek szóló XXI. századi mesejáték felnőttek számára is élmény, hiszen a jó mindig győz, a gonoszaknak pedig nincs helye az örök almáskertben.

Fotó: Dóka Attila/Amdala (forrás: Magyar Színház)

Fotó: Dóka Attila/Amdala (forrás: Magyar Színház)

Mi kell egy jó almaszószhoz? Hát először is jól jön egy almahámozó, meg persze egy jó nagy almareszelő. Érdemes néhány láda almát is beszerezni, de ezzel még nem ér véget, mert egy igazán jó almaszószhoz kell egy nagy adag fantázia, kellemes zene és a Magyar Színház kiváló művészei, színpada, ahol az Alma együttes remek zenéje mellett egy nagymamáéknál töltött nyári szünet kellemes eltöltésére kapunk nagyszerű javaslatokat.

Alsószentiványi Ildikó

Magyar Színház – Böszörményi Gyula: Almaszósz

További előadások: 2014. május 23. 15:00, június 1. 16:00

 

,