Farkasok a Magyar Színházban

Április 26-án este borzongós, zenés és mesebeli tavaszi estét köszönthetünk a Hevesi Sándor téren. A Pesti Magyar Színház igazi Vadregényes, ősbemutatóra készül, ugyanis ezen az estén láthatja a hazai közönség elsőnek Stephen Sondheim Vadregény – Into the woods című mese musical-jét. Ez alkalomból pedig nem jelentéktelenebb család, mint egy igazi farkas falka költözik a színházba. A Veresegyházi Medveotthon és a Fehérkereszt Állatvédő Liga jóvoltából Zoltán, Alfa és Különc valódi erdei és borzongós hangulatot teremtenek. A farkasokkal az előadás megkezdése előtt 17 és 18 óra között lehet találkozni.

A március 17-én megkezdődött próbák a napokban is zajlanak a színház falai között. Sondheim különleges, egyedi és összetéveszthetetlen dallamai csendülnek fel a nap minden órájában. A színészek az év elejétől kezdve járnak korrepetítorhoz, hogy az énektechnikailag nem kis megpróbáltatást igénylő musical dalait elsajátítsák. Harangi Mária a darab rendezője, aki a hazai zenés színjátszás egyik vezető rendezői alakja.

Főbb szerepekben, Egyházi Géza, Szemenyei János, Auksz Éva, Holecskó Orsolya, Szűcs Kinga és Gémes Antos látható. A díszlet lenyűgöző, mesekönyv-szerű és végtelenül játékos. A jelmezek egyedi és kissé bizarr hangulatát Howard Llyod adja az előadáshoz.

Vadregeny
Irány az erdő!
” Vigyázz, hogy mit mesélsz,
Gyermeked figyel…”

Ámulat, borzongás, olykor bizony könnyek – de mindenekfölött szakadatlan kacagás: ezt ígéri a Pesti Magyar Színháznak a kiskamasz korosztálytól fölfelé miden mai és örök fiatalnak szóló, 2014. áprilisi bemutatója.

10-12 éves korunkra általában betéve tudjuk a Grimm-meséket. Tán már kicsit unjuk is őket. Ha viszont a vállalkozó kedvű kíváncsiak mégis bemerészkednek velünk az erdőbe, akkor garantáltan új megvilágításban találkoznak majd a jól ismert mesehősökkel. A páratlan szórakozás mellett Stephen Sondheim a történetek mélyére ás, s az is kiderül, mi történt hőseinkkel,  miután „boldogan éltek, míg meg nem haltak”…

Az Ájlávjú, az Avenue Q és a Csoportterápia után alkotótársaimmal (díszlet: Romvári Gergely, jelmez: Howard Lloyd) újabb musical-ínyencség került a kezünk közé. És hogy minden poén üssön a szövegben, arról Galambos Attila, számos nagysikerű musical (Producerek, Az operaház fantomja, Romeó és Júlia, Csoportterápia, Polygamy) fordítója és szövegírója gondoskodik.

Mindenkit várunk a nagy közös kalandra: Into The Woods!!! Harangi Mária, rendező

Forrás: Magyar Színház
,