„Barátok” – Fotókiállítás a Szerb Kulturális Központban

A fotóművészet szerelmesei számára lehet különleges élmény a Szerb Kulturális Központ április 23-án (18:30-kor) nyíló fotókiállítása, mely a FIAP-díjas Zoran Boldorac munkáit mutatja be. A fotósorozat egy páratlan, mély barátságról mesél, mely ló és lovasa között létezik már évszázadok óta. A különleges technikával megörökített pillanatok láttán a néző nehezen tudja majd eldönteni, hogy festményekben vagy fotókban gyönyörködik-e.

centar

A művész a képkockákon olyan pillanatokat örökített meg, melyek során a két jóbarát teljes véletlenséggel, vagy éppen szándékosan pózol a kölcsönös bizalom, tisztelet és hűség jegyében. A „Barátok” című kiállítással a művész a fotókon keresztül szerette volna megragadni azt az időtlenséget, mely az ilyen barátságok jellemzője.

A „Barátok” egyidejűleg hordozza a nosztalgikus és a modern fotográfiai nyelv sajátosságait; egy fekete-fehér mese, mely mégis egy csodálatosan színes, évszázadok óta tartó köteléket örökít meg.

Zoran Boldorac
A művész 1974-ben született, Pancsován (Pančevo). Fotográfusként és grafikusként diplomázott Belgrádban, majd ezüstérmet nyert a fotográfusok egyik legnagyobb nemzetközi versenyén, a FIAP-on. 2004 óta jelentkezik önálló kiállításokkal.

„Barátok” – Zoran Boldorac fotókiállításának megnyitója
Időpont: 2014. április 23. szerda, 18:30
Helyszín: Szerb Kulturális Központ, Budapest VI., Nagymező u. 49.

Forrás: Szerb Kulturális Központ