Környezettudatos fesztivált szerveznek hétvégén Budapesten

Kétnapos programra várja a környezettudatosság iránt érdeklődőket a hétvégén a MagNet Közösségi Házban a ZöldMag fesztivál, amelyen a fenntartható háztartásokról és az ökoéletmódról szerezhetnek hasznos ismereteket az érdeklődők.

Az előadásokon a fenntartható háztartásról, a megújuló energiaforrásokról, a pénzügyi tudatosságról, a városi kerékpározásról, az ökoházakról és a zöld életmódról tudhatnak meg többet a látogatók, akik az alkotóműhelyeken többek közt sörkollektort, merített papírból pedig fülbevalót vagy könyvjelzőt is készíthetnek – közölték csütörtökön a szervezők az MTI-vel.

A háziasszonyok tippeket kapnak, hogyan lehet egyszerűen, káros anyagoktól mentesen tisztító- és tisztálkodószereket gyártani házilag, valamint megismerhetik a természetes szépítőszerek és speciális balzsamok készítésének fortélyait is.

A gyerekek a két nap során játékos formában tanulhatnak a környezetvédelem fontosságáról, az alkotni vágyók pedig készíthetnek karkötőt színes naptárakból vagy papírlapokból. A programot táncház, mese és zene is színesíti.

A szombati napot „Green Party” zárja, amelyre zöld kiegészítőt vagy ruhadarabot viselő közönséget várnak, vasárnap, a fesztivál zárásaként Szekeres Adrien ad koncertet.

Forrás: MTI